CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır Kırşehir'i Ziyaret Etti

Kırşehir’de ziyaret gerçekleştiren ve incelemelerde bulunan CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, sosyal sorunlarla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi sunacaklarını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır Kırşehir'i Ziyaret Etti
Kırşehir’de teşkilatları ile bir araya gelen ve sosyal sorunları dinleyen Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Oktay Sındır, “Kırşehir ilimizin sorunlarını bu sorunlara çözüm önerilerini Kırşehir’in sosyal sorunlarını, parti teşkilatımızın sorunları TBMM’de bir soru önergesi veya bir parti önergesi hazırlayıp dile getirmeyi hedefliyoruz. " dedi

CHP Kırşehir İl Teşkilatı düzenlediği CHP genel sekreteri milletvekilleri ile Kırşehir ili örgüt çalışmaları toplantısı yapıldı. Toplantıya Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ankara milletvekili Nihat Yeşil, parti meclis üyesi Yaşar Seyman, Balıkesir milletvekili Ahmet Akın ve CHP Kırşehir İl Teşkilatı Başkanı Yılmaz Zengin katıldı.

CHP Genel Sekreteri Sındır, hakça yaşamayı yeniden tesis edeceklerini şöyle anlattı:

"Kırşehir’de insanca yaşamayı hakça yaşamayı nasıl yeniden tesis edebiliriz ve bununla ilgili ticaret sanayi odaları, ziraat ve ticaret odaları meslek kuruluşları emek örgütlerini dinleyerek bunları yasamaya ve yürütmeye sunarak bu sorunları dile getirmek amacıyla böyle bir katkı sağlamak amacıyla bugün buradayız. Bugün bir kuruşluk değer kaybı Türkiye’de 1 milyar lira şirket kaybı demektir. Kırşehir’de bir göç sorunu varsa Kırşehir nüfusu her geçen gün azalıyorsa ve çiftçi girdi maliyetlerini karşılayacak ürün gelirlerini karşılayamıyor ve zarar ediyorsa kredilerle batağa sürüklenip şehre gidip asgari ücretle çalıyor ve tarlasını boş bırakıyorsa bunun sebebi iktidardır. Kırşehir’de işsizlik sorunu var, her 3 gençten biri işsiz, üretim sorunu da tarımda üretimden çok ithalatçıyız. Atatürk’ün üretime dayalı kurduğu bu cumhuriyet küresel sermayeye ve neolibereal politikalara teslim olmuştur. ”

"Türkiye Uluslararası Camiada Yalnız Kalmıştır

FETÖ denilen yapının yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Kamil Oktay Sındır, “Terör örgütü ve mensupları yargı önünde hesap vermelidir ama tutupta OHAL kapsamında bu yapıyla mücadele ediyorum derken KHK’larla rejimi değiştirmeye çalışıyorsan bu kurumları kanun hükmüyle değil anayasa hükmüyle değiştirmeye çalışıyorsan burada darbe sonrası bunu fırsat bilme anlayışı ve çabası var diye düşünüyoruz. Bütün bunlar bir siyasi krize nedendir ve ekonomide kendini gösteriyor.Kırşehir Ahi Evran’ın Kızı Fatma Bacı daha Avrupa’da kadın örgütlenmesi yokken burada Bacıyan-ı Rumu kurarak bütün esnaf kadınların önderliğini yapmıştır ve Dünya’ya ve Avrupa’ya örnek olmuştur.” diye konuştu

Toplantı FETÖ mağduru ailelerin sorunlarını dinlemek amacıyla basına kapalı şekilde devam etti.
Kaynak: İHA