Bursa'daki Cinayet Davası

Kız isteme sırasında çıkan silahlı kavgada 10 yaşındaki kızın ölümüne sebep olan sanık hakkındaki 25 yıl hapis cezası kararı, Yargıtayca bozulan yerel mahkeme, kararında direndi.

Bursa'da, kız isteme sırasında çıkan silahlı kavgada 10 yaşındaki kızın ölümüne sebep olan sanık hakkındaki 25 yıl hapis cezası kararı, Yargıtay tarafından bozulan yerel mahkeme, yeniden yargılanan sanığa aynı cezayı verdi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuklu sanık Tünel Bozan, tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Turan, Hüseyin, Mustafa ve Birol Yarar ile İsmail Bozan, tarafların yakınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi katıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Tünel Bozan'ı yeniden 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Müşteki sanıklar Turan, Hüseyin, Mustafa ve Birol Yarar beraat etti. İsmail Bozan'a ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

25 Şubat 2010'da Hüseyin Yarar (28) ve ailesi, Fadime Bozan'ı istemek için geldiği Bursa'nın İznik ilçesinde, anlaşmazlık yüzünden iki aile arasında silahlı kavga çıkmış, 10 yaşındaki Kibariye Yarar boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan Tünel Bozan, yerel mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yerel mahkemenin, sanık Tünel Bozan hakkındaki kararı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil edilmemesi üzerine Yargıtay tarafından bozulmuştu.
Kaynak: AA