Bir Parmakla Hayata Tutunan Erdinç'ten 'Azmin Zaferi'

Ordu’da, kas hastalığı ve konuşma engeli olan 21 yaşındaki Erdinç Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarda yazmaya başladığı yaşam öyküsünü, hastalığının ilerlemesi üzerine tek parmağı ile tamamladı ve bitirdiği “Azmin Zaferi” isimli kitabı için imza töreni düzenledi.

Bir Parmakla Hayata Tutunan Erdinç'ten 'Azmin Zaferi'
Ordu’da kas hastalığına bağlı olarak bedensel ve konuşma engeli bulunan 21 yaşındaki Erdinç Yılmaz, daha önce kullanmayı öğrendiği bilgisayar ile kitap yazmaya karar verdi. Kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarında yazmaya başladığı hayat öyküsünü, süreç içinde bir parmağının daha işlevini yitirmesine rağmen yarıda bırakmadı. "Azmin Zaferi" adını verdiği 164 sayfalık kitabını tek parmağıyla tamamlayan bedensel engelli Erdinç Yılmaz bu başarısı ile herkese örnek oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi fuaye salonunda kitabı için imza töreni düzenleyen Erdinç Yılmaz’ın kitaplarını imzalarken yaşadığı mutluluk gözlerinden okundu. Yoğun bir kalabalığın katıldığı imza töreninde vatandaşlar aldıkları kitapları bedensel engelli Erdinç Yılmaz’a imzalatırken azminden dolayı Yılmaz’ı tebrik ettiler.

“Asla vazgeçmedi”

Evlatlarını bu mutlu günün de yalnız bırakmayan ailesi oğullarının mutluluklarını paylaştı. Oğlunun azmiyle gururlandıklarını ifade eden baba Latif Yılmaz, tek parmağının işlevini yitirmesiyle birlikte Erdinç’in kitap yazmaktan asla vazgeçmediğini belirtti.

Oğullarının tek eli ile “Azmin Zaferi” kitabını yazmayı başardığını aktaran Yılmaz, “Oğlumun yazdığı ve bugün imzaladığı kitabı ile gösterdiği azim bizim için büyük bir gurur. Oğlumuzla gurur duyuyoruz, inşallah devamını getirir. Erdinç ilk önce kitap okumaya başlamıştı, daha sonra da bilgisayar kullanmayı öğrendi. Bu süreçte kitap yazmaya karar verdi ve kitabına başladı.

Kitap yazmaya ilk başladığında iki parmağını kullanabiliyordu ancak hastalığı ilerlediği için bir tanesi işlevini yitirdi. Erdinç bu süreçte azmini hiç yitirmedi ve ’Azmin Zaferi’ kitabını tek elle tamamladı” dedi.

Kaynak: İHA