Bilal Erdoğan Afyonkarahisar'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, ekonomi alanında başlatılan döviz bozdurma kampanyalarına değinerek, “Genel anlamda Türkiye’nin geleceğe yürüyüşü çok iddialı duruşu dünyada bazı kesimlerin, bazı egemen güçlerin işine gelmiyor. Bu döviz konularını, diğer ekonomik konularını bu bağlamda görüp, düşünmek lazım önemli bir dönemeçten geçiyoruz” dedi.

Bilal Erdoğan Afyonkarahisar'da
Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Bilal Erdoğan, temasları öncesi; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Cuma namazını Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nde kıldı. Erdoğan, Cuma namazı nedeni ile caminin fazla dolu olması nedeni ile avluda saf tuttu. Soğuk havaya aldırmayan Erdoğan’ın yanında protokol üyeleri de namazı avluda kıldılar.

Bilal Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilere kente gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitim ziyaretleri yapmak için kente geldiklerini ifade eden Erdoğan, “Afyon’a, İlim Yayma Vakfı yönetiminden arkadaşlarımız ile beraber burada yaptığımız çalışmalar ile ilgili bir ziyarette bulunduk. Bu vesile ile de Afyonkarahisar’a gelmişken sabahta sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir istişare toplantısı yaptık. Burada birlikte yaptığımız toplantıları değerlendirdik. Devam eden eğitim, kültür faaliyetlerimizi değerlendirdik. Bu şekilde Türkiye’de eğitim alanında, kültür alanında daha iyi işlerin olması için maddi manevi destek verebilirsek sivil toplum kuruluşlarımıza zaman bu birlikteliklerimizi ve toplantıları yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur.

Afyonkarahisar’da TÜRGEV olarak yurdumuz yok ama İlim Yayma Cemiyetimizin yurt projesi var. Onları da ziyaret edeceğiz inşallah” diye konuştu.

“Zor bir dönemeçten geçiyoruz”

Erdoğan, biz gazetecinin “Efendim, dolar bozdurarak ekonomiye destek kampanyası ile ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna da yanıtlayarak şunları söyledi:

“Genel anlamda Türkiye’nin geleceğe yürüyüşü çok iddialı duruşu tarihinden aldığı gücü kuvveti maalesef tabii ki dünyada bazı kesimlerin bazı egemen güçlerin işine gelmiyor. Bu döviz konularını, diğer ekonomik konularını bu bağlamda görüp düşünmek lazım önemli bir dönemeçten geçiyoruz. Bağımsızlığımız geleceğe olan yürüyüşümüzü sağlama alacağımız ve güçlendireceğimiz bir dönemeçten geçiyoruz. İnşallah milletimizin azmi ve dirayeti bu dönemeçten başarı ile dönmemizi, geçmemizi temin edecek güçtedir.”

Erdoğan’ın, kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri ile birlikte Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi ziyaretlerinin basına kapalı olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA