Başkan Gürkan Kariyer Günlerine Katıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’ne katıldı. Başkan Gürkan, öğrencilere ön yargıdan uzak durmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Gürkan Kariyer Günlerine Katıldı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’ne katılarak, öğrencilerle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Okul Müdürü Atilla Sekendiz, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, başarılarını paylaştı. Başkan Gürkan, “Bilimsel düşüncenin temel nitelikleri, önyargıdan uzak olacaksınız. Bir şeyi genellemeyeceksiniz. Kesinlikle ifadesini kullanmayacaksınız. Yani kesinlik ifadesinden mümkün olduğu kadar uzak kalın. Mantıksız düşüncede mantık arayın. 4 temel koşulu bize bu şekilde anlattılar. O zaman böyle bir düşünce olursa zihniniz kendini idame etme yoluna gider. Aksi takdirde zihinlerinizi birilerine ipotek etmek ve onların düşündüğü gibi düşünmek, onların söylediği gibi söylemek sizin zihninize ters de olsa onları muhakeme etmeden, sorgulamadan olduğu gibi kabul edersiniz ki İslam bunu reddeder. Bilimsel düşünce de bunu reddeder. Sorgulamadan, muhakeme yapmadan hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etme olgusu içine girmeyin. Muhakkak sorgulayın. Bu sorgulama bir başkasını eleştirme veya onu incitme, onu aşağılama anlamına gelmez. Bu anneniz de olabilir, babanız da olabilir, öğretmeniniz de olabilir. Kesinlikle önyargı içinde hareket etmeyin. İdeolojik bakmayın. Hiçbir şeye taassup içinde bakmayın. Her düşünce de, her fikirde, muhakkak güzel bir şeyler vardır. Onlardan yararlanıp, ortak bir bileşke çıkarmaya çalışın” şeklinde konuştu.

Bir belediye başkanının kendini seçilmiş olduğu 5 yılla sınırlamaması gerektiğini belirten Başkan Gürkan, “Bir belediye başkanının yetkisi, bilgisi, yeteneği, ehliyeti, liyakatı geçmiş bin yılların nasıl belediye başkanı olabilirim, gelecek yüzyılların, bin yılların nasıl belediye başkanı olabilirim o vizyon içinde olması lazım” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere her kitabı okumaları tavsiyesinde bulunan Başkan Gürkan, "Her kitabı okuyun. Her düşünceyi dinleyin, her görüşe de itibar edin, onların hepsinin bileşkesi sizin yön pusulanız ve yol haritanız olsun diyorum. Taassup içinde olmayın, hangi kitap olursa olsun, hangi televizyon kanalı olursa olsun hepsini dinleyin. Tek kanaldan beslenmeyin. İnsanın yaratılışı zaten buna müsait değil. Şimdi siz her gün limon yerseniz olur mu? Her kes pekmez, bal yerse olur mu? Ayrı ayrı besinler yiyeceksiniz ki vücut tekamül etsin. Sosyal bilimciler insan bio sosyal ve kültürel bir varlıktır diyor. Sadece biyolojik özellikleriyle de insanı sağlıklı bir yapıya ulaştıramazsınız. Aynı zamanda sosyolojik anlamda ve manevi anlamda onu da tatmin edecek, duygularına hitap edebilecek, onları doyurabilecek gıdaları insanlar kendileri bulup, hem sosyal yönde, hem psikolojik yönde, hem de biyolojik yönden sağlıklı olması için, insan olması için bu gereklidir” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Program sonrası Malatya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Atilla Sekendiz, Başkan Gürkan’a çiçek verdi.
Kaynak: İHA