'Atık Yönetimi Ve Ambalaj Atıkları Çalıştayı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: 'AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak önemli bir temel hak olarak gördüğümüz çevre konusunda politika üreten bir parti konumundayız'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak önemli bir temel hak olarak gördüğümüz çevre konusunda politika üreten bir parti konumundayız.' dedi.

Karaaslan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde, çevre ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla ''Atık Yönetimi ve Ambalaj Atıkları Çalıştayı'' düzenledi.

Çalıştaydaki konuşmasında, çevre ile ilgili düzenlemelerin son dönemlerde hız kazandığını vurgulayan Karaaslan, Türkiye ve dünyanın geleceği için çok önemli bir konu olan 'atık yönetimi' ve 'ambalaj atıkları' konusunu tüm paydaşlarla masaya yatırdıklarını söyledi.

Dünyanın artık sınırlı kaynaklarla yoğun tüketimin yaşandığı bir boyuta hızla gitmekte olduğuna değinen Karaaslan, 'Tüketimin ardından ortaya çıkan atıkları çöp olarak değil, milli servet olarak görmeli ve değerlendirmeliyiz. Biz çevre haklarını en önemli insan hakları olarak görüyoruz. Çünkü çevre olmadan insanın varlığından söz edebilmek mümkün değil. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak önemli bir temel hak olarak gördüğümüz çevre konusunda politika üreten bir parti konumundayız.' ifadelerini kullandı.

- 'Geri dönüşümünü yaygınlaştırmak istiyoruz'

Çalıştaya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Bakanlığın atık yönetimi konusunda birtakım aksaklıklar tespit ettiğini ve bu aksaklıkları düzeltmek için son yıllarda çok önemli adımlar attığını anlattı.

Bu konuda çok önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirten Öztürk, 'Ambalaj atıklarını mutlaka geri kazanılması gereken alternatif bir hammadde olarak görüyoruz. Bakanlık olarak ilgili ürünleri piyasaya süren, toplayan firmalar ve belediyeler olarak sağlıklı bir altyapı kurmak ve özellikle özel sektör ile bunun geri dönüşümünü yaygınlaştırmak istiyoruz.' diye konuştu.

Çalıştaya TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da katıldı.
Kaynak: AA