Afyonkarahisar Belediyesinden Eğitim Desteği

Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü, eğitim bursu başvurusunda bulunan 3 bin 130 kişiye 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içinde eğitim bursu verecek.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak eğitim yardımı kapsamında burs başvurusu alındı.

Muhtarlık ve Sosyal İşler Müdürü Cem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, eğitim bursu için 3 bin 743 kişinin başvuru yaptığını, başvuruların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile istişare yapılarak değerlendirildiğini söyledi.

Değerlendirme sonunda 3 bin 130 kişinin burs almasına karar verildiğini ifade eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

'Eğitim bursu kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine 80, lise öğrencilerine ise 100 lira aylık eğitim yardımı yapılacak. Bir aileden 3 öğrenci yardım alabiliyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içinde toplam 2 milyon lira civarında bütçe ayrıldı. Burs almaya hak kazanan ailelerin belirlenmesi için belediye personeli olarak çok titiz çalışma yürüttük, mahalle muhtarlıklarından durumlarını belirten belgeler ile destekledik.'

Burs başvuru sonuçlarının Afyonkarahisar Belediyesi internet sitesinden de sorgulanabileceğini dile getiren Kasapoğlu, bursların banka kartları ile ailelere ulaştırılacağını ve banka kartlarının ailelere dağıtıldığını aktardı.

Kaynak: AA