3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 3 Aralık'ın 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edildiğini anımsatarak, bugünün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılmasında önemli olduğunu vurguladı.

Engellilere yönelik yapılan çalışmaların sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini belirten Güzeloğlu, 'Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engellilerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması, devlete ve topluma düşen öncelikli bir görevdir. Nitekim devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli, engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, şunları kaydetti:

'Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum.'

Kaynak: AA