Ünlü Piyano Virtüozü TSKM'de Sahne Aldı

Maltepe Belediyesi, dünyaca ünlü piyano virtüozu ve UNICEF İyi Niyet Elçisi, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın piyano resitaline ev sahipliği yaptı.

Ünlü Piyano Virtüozü TSKM'de Sahne Aldı
Maltepe Belediyesi’nin Aralık ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü piyano virtüozu ve UNICEF İyi Niyet Elçisi, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, sahne aldı. Düzenlenen resital, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programın başlangıcında, Kayseri’de meydana gelen terör saldırısında şehit olanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra sahneye, Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden piyanist Gülsin Onay davet edildi. “Harika çocuk” olarak başladığı müzik yaşamında, dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yapan, dünyanın birçok şehrinde sahne alan Gülsin Onay, Maltepeli müzikseverlere iki bölümden oluşan bir repertuvar hazırlayıp sundu.

Onay resitaline, Wolfgang Amadeus Mozart ve Felix Mendolssohn Bartholdy’nin eserlerini seslendirerek başladı.

Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı olarak kabul edilen, Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılan Onay, Chopin eserlerini de seslendirdi. Besteci Ahmet Adnan Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanınan Onay, Saygun’un eserlerinden örnekler sundu.
Kaynak: İHA