Uludağ'ın Kaynak Suları 80 Milyon Liraya Şişelenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel yamaçlarına 80 milyon liralık yatırımla şişeleme fabrikası kuracak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'ın kaynak sularının kent ekonomisine kazandırılması amacıyla Kestel ilçesi yamaçlarına 80 milyon liralık yatırımla su şişeleme fabrikası kurmak için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uludağ'dan gelen kaynak sularının şişelenerek piyasaya sürülmesi projesinde sona gelindi.

Projenin hayata geçirilmesi amacıyla yamaçlardaki 60 bin metrekare alan kamulaştırılırken, son sistem dolum ve şişeleme makinelerinin yanı sıra inşaatla ilgili ihale de tamamlandı.

Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter İsmail Yılmaz ile tesislerin kurulacağı alanı gezip, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç'ten proje hakkında bilgi aldı.

Altepe, kentin en önemli özelliklerinden birinin, Uludağ'dan gelen pınar suları olduğunu belirterek, Bursa sularının Anadolu'nun yanı sıra Avrupa ülkelerine bile ulaştığını ifade etti.

Bursa'nın su ihracatı yapan illerin başında geldiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

'Bu imkanları değerlendirmek, Uludağ'ın lezzetli pınar sularını satarak Büyükşehir Belediyemizin gelirlerini artırma konusunda güzel bir tesis kazandıracağız. Kestel yamaçlarında bu amaçla 60 bin metrekare alanı kamulaştırdık. Su kaynakları, Uludağ yamaçlarından hatlarla buraya çekilecek. İhale ettiğimiz projede en son teknoloji ve sistemler kullanılacak. Tesiste ilk etapta 15 bin metrekare kapalı alanda günde 80 tır civarında üretim gerçekleşecek. Arsa, inşaat ve kurulacak sistemlerle 80 milyon liralık bir yatırım olacak. Pınar sularının toplanıp, depolanacağı, şişeleneceği ve sevkiyatın yapıldığı modern bir tesis kurmuş olacağız.'

Altepe, 6 ay içinde inşaatın tamamlanması ve fabrikanın faaliyete geçmesini hedeflediklerini bildirdi.
Kaynak: AA