Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara Görevine Başladı

İçişleri Bakanlığının 1 Aralık 2016 tarih ve 29904 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnamesi ile Tavşanlı Kaymakamlığına atanan Kütahya eski Vali Yardımcısı Yüksel Kara, Kaymakam olarak yeni görevine başladı. Kaymakamlık görevine başlayan Yüksel Kara, görevinin öncelikle Tavşanlı ilçesine ve kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara Görevine Başladı
Kütahya’nın en büyük ve en güzel ilçesinde görev yapacak olmanın gurur ve heyecanı içinde olduğunu aktaran Kara, “Görev süremiz içinde bu toprakların binlerce yıllık görevi içinde yeşeren insani yaşat ki devlet yaşasın ve halka hizmet hakka hizmettir. Fikri çerçevesinde hizmet yapmaya çalışacağım. Bu bölgeye yabancı değilim, yaklaşık 2,5 yıldır Kütahya Vali Yardımcılığı görevinde bulunuyorum. Aynı zamanda eşim Afyonlu dolayısıyla buranın kültürüne çok yabancı değilim. Buraya uyum sağlama noktasında bana fayda sağlayacak” dedi.

Çalışma sırasında kapsayıcı, birleştirici, bütünleştirici bir dil kullanmaya çalışacağını vurgulayan Kara, insan odaklı, insana değer veren çerçevede Tavşanlı halkına hizmet edeceklerini belirtti.

Kendisine ulaşmak isteyen herkes için kapısının açık olduğunu kaydeden Kara, “Aynı zamanda Tavşanlı’da gördüğüm zengin ve eski kadim kültürü olan şehirleşme adına düzgün bir şehir. Ekonomik canlılığı son derece yüksek bir gelişme ivmesi yakalamış bu ivmeyi koruma ve daha üst çıtalara getirilmesi noktasında inşallah biz de katkı sunmaya çalışacağız. Bu noktada tüm toplum kesimlerinin desteğini bekliyorum. Eskiden de var olan Tavşanlı’nın menfaatleri faydası kalkınması için farklı düşüncedeki insanların bir araya gelebilme kapasitesinin yüksek bir ilçe olduğunu biliyorduk. Ben Tavşanlı’nın kalkınması ve gelişmesine katkı sunmak amacıyla geldim” diye konuştu.



“Teröre karşı birlikte hareket etmeliyiz"

Kara, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında hayatını kaybeden emniyet mensuplarına ve sivillere baş sağlığı dileklerinde bulundu. Patlama sebebiyle çok sayıda şehit verildiğini dile getiren Kara, konuşmasını şu şekilde tamamladı:“Şehitlere Allah’tan rahmet ülkemize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Rabbimden şifa diliyorum. Yapılan saldırı toplumun huzuruna yönelik yapılmış bir saldırıdır. Bu oyuna düşmemeliyiz. Bu teröre karşı yek vücut olup gerekli tepkiyi verdikçe onlar hayal kırıklığına uğrayacaklar. Onlar amaçlarına ulaşamayacak, milletten beklentimiz budur. Türk Milleti genellikle sıkıntılı zamanlarda birlikte hareket edebilme kapasitesi yüksek bir millet, bu kötü günlerde bir araya gelerek aşacağını düşünüyorum.” (Tİ - EFE)
Kaynak: İHA