Suriyeli İş Adamlarından TL'ye Destek

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli iş adamları, Türk lirasının değer kazanması için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına büyük destek verdi SİAD Başkanı Babli: 'Amacımız, Türk lirasının yeniden iyileşmesi için ufak bir adımdı. Üyelerimizden yardım bekledik. Kardeşlerimizle kardeşçe hareket ettik. Bu süre zarfında 1 milyon 400 bin doları TL'ye çevirdik' 'Türk ekonomisine karşı şu anda bir savaş yürütülüyor ancak şunu unutmasınlar Türk ekonomisi, Suriyeli iş adamlarının ekonomisidir'

ÖZKAN BEYER - Suriyeli İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Khaled Babli, Türk lirasına destek kampanyası kapsamında Suriyeli iş adamlarının bir milyon 400 bin doları Türk lirasına çevirdiğini belirterek, 'Amacımız, Türk lirasının yeniden iyileşmesi için ufak bir adımdı. Üyelerimizden yardım bekledik. Kardeşlerimizle kardeşçe hareket ettik.' dedi.

Babli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Suriye'den Gaziantep'te geldiğini söyledi. Gaziantep'e geldikten sonra bir inşaat şirketi kurduğunu anlatan Babli, yaklaşık 1,5 yıl önce de Suriyeli iş insanlarını tek bir çatı altında buluşturmak için SİAD'ı hayata geçirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan ve Türk ekonomisine katkı sağlayan Suriyeli iş adamlarıyla dernek çatısı altında yardımlaştıklarını aktaran Babli, 'Aynı zamanda buradaki Türk iş adamlarıyla birlikte çalışıyoruz. Türkiye'deki fuarlara da katılıyoruz. Üye sayımız şu anda 300'e ulaştı. Bazıları Türkiye içerisinde, bazıları ise Türkiye dışarısında. Gaziantep, İçel ve İstanbul'da ofislerimiz bulunuyor. Türk hükümetiyle çok iyi ilişkilere sahibiz. Kendileriyle çok güzel işler yapmayı amaçlıyoruz. Burada güzel işlere imza atıyoruz.' diye konuştu.

Suriyeli iş adamlarının zorlu dönemleri atlattıklarını dile getiren Babli, 'Bu zorlu sürecin ardından ellerindeki güzel miktarda paralarla Türkiye'ye geldiler. İlk dönemlerde Türkiye'de biraz zorluk çektiler. Bizler, Türk hükümetiyle bağlantılarını sağladık. İşlerine kolaylık sağladık. 1,5 yıldır dernek olarak aktif çalışmalarımız var. Dernek olarak çok güzel işlere imza attık.' ifadelerini kullandı.

- 'Bu kahraman milletin yanında olduğumuzu hissettik'

Babli, Türk ekonomisinin çok güçlü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Getirdiğimiz paranın çok yüksek bir para olmadığını biliyoruz. Bizimki ufak bir filiz. Güzel bir filiz ektiğimizi düşünüyoruz. Suriyelilerin bakış açısıyla bu yeşilliğin içerisine güzel fidanlar ekmek istiyoruz. Bu şehirde kardeşçe geçinmek istiyoruz. Bizler her zaman Türk halkının yanında durduk, 5 yıldır onlar bizimle nasıl durduysa. 15 Temmuz darbe girişiminde de Türklerin yanında durduk. Bu kahraman milletin yanında olduğumuzu hissettirdik. Türk halkının ve hükümetinin canını sıkacak herhangi bir durum olduğunda hemen Türk hükümetinin ve halkının yanında yer alıyoruz. Bu yüzden bir kampanya başlattık. Amacımız, Türk lirasının yeniden iyileşmesi için ufak bir adımdı. Üyelerimizden yardım bekledik. Arkadaşlarımız kampanyaya destek verdi. Dolarlarımızı bozdurduk. Kardeşlerimizle kardeşçe hareket ettik. Bu süre zarfında 1 milyon 400 bin doları TL'ye çevirdik. Arkadaşlarımız ihracat alanında çalıştığı için gelen ürünlerin dolarlarını TL'ye çeviriyoruz. Bu yaptığımız içimizden ve yüreğimizden gelen gerçek duygulardır. Biz Suriyeliler olarak, Türklerin yaptığı iyiliklerin en azından bir kısmını ödemek istiyoruz.'

Her zaman Türk milletinin yanında yer alacaklarını belirten Babli, '15 Temmuz darbe gecesinde gördük ki Türk halkı, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesine yanıt verip sokaklara döküldü. Bizler bu konudan bir ders çıkardık. Olağanüstü halde birbirimize kenetlenerek halkla birlikte olmayı öğrendik. Türk ekonomisine karşı şu anda bir savaş yürütülüyor ancak şunu unutmasınlar Türk ekonomisi, Suriyeli iş adamlarının ekonomisidir.' dedi.
Kaynak: AA