Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Terör saldırılarını protesto için Ümraniye HDP ilçe binasının terasına çıkan 2 kişiyi indirmek isterken havalandırma boşluğundan düşerek şehit olan polis memuru Datlı için, Fatih Camisi'nde Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün de katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Terör saldırılarını protesto için Ümraniye HDP ilçe binasının terasına çıkan 2 kişiyi indirmek isterken havalandırma boşluğundan düşerek şehit olan polis memuru Numan Şeref Datlı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ümraniye Güvenlik Büro Amirliği'nde görev yapan evli ve 3 çocuk babası 21 yıllık polis memuru Datlı için, Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Datlı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından, cenaze nakil aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi.

Törene, şehit polis memuru Numan Şeref Datlı'nın ailesi ve yakınları, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile meslektaşları katıldı. Törende taziyeleri, şehit polis memurunun babası Hüseyin Datlı kabul etti.

İkindi vakti cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın dua ettirmesinin ardından şehit polisin tabutu tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.

Bu esnada bazı vatandaşlar tekbir getirdi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.

Şehit polis memuru Datlı'nın naaşı, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Kaynak: AA