Pagan Rahip Ehliyetine Boynuzlu Fotoğrafını Koyma Hakkı Kazandı

ABD'de bir pagan rahibinin takma boynuzlu fotoğraflarıyla yaptığı ehliyet başvurusu kabul edildi.

ABD'de bir pagan rahip, 'dini kıyafet' olduğu gerekçesiyle ehliyetine boynuzlu fotoğrafını koyma hakkı kazandı.

Independent gazetesinin internet sitesi Indy100'de yer alan habere göre, Maine eyaletinde yaşayan 56 yaşındaki pagan rahibi Phelan Moonsong'ın dini ritüel olarak kafasına taktığı keçi boynuzlarını ehliyet başvurusu için çıkarmasının istenmesinin ardından yaptığı itiraz eyalet yönetimi tarafından haklı bulundu.

'Bir Pagan vaizi ve Pan şamanı olarak boynuzların benim kişiliğimin ve maneviyatımın bir parçası haline geldiğini hissediyorum.' diyen Moonsong'un boynuzların 'dini kılık' olduğu gerekçesiyle yaptığı başvurusu kabul edildi.

Bir balıkçı misinasıyla kafasına bağladığı boynuzları 2009 yılından beri üzerinde taşıdığını belirten Moonsong, ehliyet fotoğrafı için çıkarılmasına itiraz ettiğinde, yetkililerin bunun inancının parçası olduğuna dair belge sunmasını istediklerini ifade etti. İsteği yerine getiren rahip, takının kendisi açısından taşıdığı manevi önemini anlattığı bir yazının yanında pagan inancı üzerine dört akademik çalışmayı da kanıt olarak sundu. Moonsong'un başvurusunu ikna edici bulan Motorlu Taşıtlar Dairesi boynuzlu fotoğrafının yer aldığı ehliyeti işleme koyarak kabul etti.

Rahibin sıra dışı hak mücadelesi, ABD'nin diğer eyaletlerinde Motorlu Taşıtlar Daireleri aleyhine yapılan çok sayıda dini özgürlük şikayetinin çözümü açısından kayda değer bir gelişme olarak yorumlandı.

Kaynak: AA