Oryantiring Yarışması Kocaeli'nde Yapılacak

Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nın 2. kademe yarışması Kartepe’de 7-8 Ocak tarihinde yapılacak.

Oryantiring Yarışması Kocaeli'nde Yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk günlerinde yine önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanlığı, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2. Kademe Yarışması, Kartepe Doğal Yaşam Parkı alanında 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bu önemli organizasyon için geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Seka Park Sahil Restaurant’ta gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ve kurum temsilcileri katıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan Daire Başkanı Bilgi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerle her zaman spor ve sporcunun yanında olduğunu söyledi.

Bu kapsamda doğa sporlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Daire Başkanı Bilgi, “Vatandaşlarımızın spora olan ilgisini arttırmak için önemli spor organizasyonları düzenliyoruz. Yeni yılın ilk günlerinde de yine önemli bir spor organizasyonu düzenleyeceğiz. Bilindiği gibi, harita yardımı ile yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor olan oryantirik, doğal arazilerde en uygun şekliyle yapılıyor. Bizim de bunun için Kocaeli’nde doğal parkurlarımız var. Türkiye Oryantiring Federasyonu, Oryantiring Şampiyonası’nın 2. Kademe Yarışması’nı Kocaeli Kartepe’de yapmaya karar verdi. Biz de Kartepe Belediyesi ile birlikte kendilerine destek vereceğiz. Yarışa katılacak olan tüm sporculara şimdiden başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise federasyon olarak daha önce de Kocaeli’nde şampiyonalar düzenlediklerini hatırlattı. Kocaeli’nin spor kenti olduğunu söyleyen Akyüz, “Bu nedenle Kocaeli’nde şampiyona düzenlerken son derece rahat ediyoruz. Bu şampiyonayı da ocak ayında Kartepe’de yapacağız. Büyükşehir Belediyemize katkıları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nın ikinci kademesi 7-8 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Şampiyonanın ilk günü uzun mesafe koşulacak. İkinci gün ise sporcular sürat kategorisinde yarışacak.
Kaynak: İHA