Öğrencilerden Şehit Yakınları Ve Halep'teki Mazlumlar İçin Kermes

Çankırı'da lise öğrencileri şehit yakınları ve Halep'teki yardıma muhtaç kişiler için kermes düzenledi.

Çankırı'da lise öğrencileri, şehit yakınları ve Halep'teki yardıma muhtaç kişiler için kermes düzenledi.

Hacı Murad-ı Veli Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendi imkanları ile şehit yakınları ve Halep'te kuşatma altındaki sivillere yardımda bulunmak amacıyla kermes düzenledi. Kermesin açılışı öncesinde İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşenler ve Halep'te yaşamını yitiren mazlumlar için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Öğrenciler, üzerine son dönemde şehit olan polis ve askerlerin ismini yazdıkları masaları Türk bayrakları ile donatıldı.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencileri girişimlerinden dolayı kutladı. Tamamen öğrencilerin kendi imkanları ile açılan bir kermes olduğunu vurgulayan Yazıcı, 'Öğrencilerimiz sorumluluk bilinci ile mazlumlar ve şehit yakınları için böyle anlamlı bir girişimde bulundu. Bu tavırlarından dolayı kendileri tebrik ediyorum.' dedi.

Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten Yazıcı, birlik beraberlik içerisinde zor günlerin atlatılacağını ifade etti.

Öğrencilerin yaptığı ve evlerinden getirdiği yiyeceklerin satışından elde edilecek gelir, şehit yakınlarına ve Halep'teki mazlumlara gönderilecek.
Kaynak: AA