Öğrencilerden Halep'e Yardım

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin desteğiyle toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar bölgeye gönderildi.

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi öğrencileri, velileri, personeli ile Merkez İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Vakfının (MİHVAK) desteğiyle toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Suriye'nin Halep kentine uğurlandı.

Okul Müdürü Muhammed Fatih Zengin, okul bahçesinde düzenlenen törendeki konuşmasında, Suriye'de büyük bir zulmün yaşandığını, bölgedekilerin büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Halep'teki insanlara ulaştırılacak yardımların toplanmasında öğrencilerin büyük emek sarf ettiğini belirten Zengin, öğrencilere 'Bu yardım çalışmasının gerçek kahramanları sizlersiniz. Kimileri sizi küçük olarak görüyor. O genç görünen yüreklerinizin genişliği işte burada gözüküyor. Suriye'ye dün gece 3 tır yola çıktı. Bugün de 2 tır yola çıkacak. Bu çalışmanın altında sizin emeğiniz var.' diye seslendi.

- 'Yardım etmeye devam edeceğiz'

Halep'e yardım toplanması için çalışan öğrenciler duygularını AA muhabirine anlattı.

Suriyeli 12. sınıf öğrencisi Ahmet Affoura, Türkiye'ye 5 yıl önce geldiğini, Halep'e yardım konusunda Arap ülkelerinin sessiz kaldığını söyledi.

Okuldaki yardım çalışmasına katılan 11. sınıf öğrencisi Beyza Kaynar ise 'Bizim tek amacımız Halep'teki Müslümanları unutmadığımızı, onların gerçekten Müslüman kardeşi olduğumuzu ve ahirette onlarla kardeşliğimize devam edeceğimizi belirtmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalıştık.' ifadesini kullandı.

10. sınıf öğrencisi Harun Duman ise Halep'e yardım kampanyasında çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 'İslam'ın son kalesi olan Türkiye ile Halep'i, Filistin'i, Arakan'ı ve Müslümanların ezildiği, hor görüldüğü coğrafyaları elimizden geldiğince korumaya ve onlara yardım etmeye devam edeceğiz. Böyle bir projenin içerisinde olmak bize mutluluk veriyor. İnşallah devamı gelecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA