Niksar'da Vakıf Muhtar Üye Seçimleri Yapıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti muhtar üye seçimleri Kaymakam Selami Kapankaya başkanlığında yapıldı.

Niksar'da Vakıf Muhtar Üye Seçimleri Yapıldı
Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda SYDV Mütevelli Heyetine tüm ilçe genelinde bulunan mahalle ve köy muhtarları katıldı.

İlk olarak mahalle muhtarları arasında yapılan seçimde Akpınar Mahalle Muhtarı İsmail Gerdan, köy muhtarları arasında ise Mercimekdüzü Köyü Muhtarı Hurşit Taşkın Vakıf Mütevelli Heyeti üyesi olarak seçildiler. Kaymakam Kapankaya, seçilen muhtarlara başardılar dilerken, daha önce görev yapan muhtarlara da teşekkür etti.

Toplantıda konuşan ilçe Kaymakamı Selami Kapankaya, her muhtarın sorumluluk bölgesindeki görevlerini yerine getirmesini isteyerek, “Seçilen muhtarlarımıza mütevelli heyetinde başarılar diliyorum. İnşallah hem kendileri, hem ilçemiz, hem de mütevelli heyetimiz için hayırlı işlere beraber imza atarız. Ben görev yapmış mütevelli heyetine muhtar üyelerimize de şimdiden tüm Niksar ilçesi adına kendilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu karşılıksız bir görevdir, burada herhangi bir maaş söz konusu değildir tamamen gönül rızasıyla yapılan bir görevdir bu bakımdan bu görevlere talip oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan alınan bu görevi hakkıyla yapabilmektir. Fakir fukara vatandaşlarımıza yardımcı olurken daha doğru kararlar verip daha isabetli kararlar verelim. O açıdan hassasiyetle çalışılacağına inanıyorum” dedi.



Anız yakma uyarısı

SYDV Mütevelli Heyeti Muhtar üye seçimin ardından muhtarlarla istişarelerde bulunan Kaymakam Kapankaya özellikle köylerde anız yakma konusuna vurgu yaparak, “Anız yakanların gözünün yaşına bakmayacağız, zaten bu anız yakma konusunda yasak var. İdari yaptırımı da olan para cezası veriyoruz. Siz muhtarlardan isteğim bu şekilde anız yakanları Jandarmaya, ilçe tarım müdürlüğüne bizlere bildirmenizdir. Bildirmediğiniz takdirde zaten görevinizi ihmal etmiş oluyorsunuz bundan sonra, bu konuda eğer ki bir yangın vesaire çıkarsa muhtarlarımızda sorumlulukları ölçüsünde sorumlu tutulacaklardır” diye konuştu.

Toplantı muhtarların sorun ve taleplerini iletmelerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA