Mustafa Sağyaşar Müzikseverlerle Buluşacak

Doğum gününde sahne alacak Sağyaşar, 25 Aralık'taki 'İstanbul'da Pazar Konserleri' kapsamında en bilinen eserlerini seslendirecek.

Türk Sanat Müziğinin duayen isimlerinden Mustafa Sağyaşar, müzikseverlerle buluşacak.

'İstanbul'da Pazar Konserleri' kapsamında Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak Sağyaşar, en bilinen eserlerini seslendirecek.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren CRR Konser Salonu, birçok sanatçının ardından bu kez Türk Sanat Müziği sanatçısı ve koro şefi Mustafa Sağyaşar'ı ağırlayacak.

Sağyaşar, 'Aşkımı Bir Anlasan Gözlerime Baksan da', 'Gülen Yüzün Hoş Sözün Beni Sana Bağladı' ve 'Ben Vefasız Birinin Hasretini Çekerim' gibi birçok eserini sevenleriyle birlikte söyleyecek.

Konser, sanatçının doğum günü olan 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

- Mustafa Sağyaşar

Adana'da 25 Aralık 1932 yılında doğan Mustafa Sağyaşar, müziğe profesyonel olarak 1951 yılında Ankara Radyosu'nda başladı.

Bugüne kadar piyasaya 125 küçük 45'lik plak, 10 taş plak, 10 uzunçalar çıkaran, 400'ü aşkın parça yorumlayan Sağyaşar'ın TRT repertuvarında iki de bestesi bulunuyor.

Ara vermeden 62 yıldır sanatını icra eden Sağyaşar, Kız Kulesi TSM Korosu ve İstanbul Tapu Kadastrolular TSM Korosu şefliğini yürüterek Türk müziğine hizmet etmeye devam ediyor.

Halen Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanlığı görevini de sürdüren Sağyaşar'a, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca 'Devlet Sanatçısı' unvanı verildi.
Kaynak: AA