Müdür Olarak Döndüğü Okulda Köy Çocuklarının Umudu Oldu

Aksaray'da öğretmenlik yaptığı köy okuluna 2 yıl sonra müdür olarak dönen Süreyya Özçiftçi, kütüphaneden teknoloji sınıfına fiziki şartları kısa sürede iyileştirerek, çocuklara okulu daha çok sevdirip, eğitim başarısını yükseltmeyi başardı Özçiftçi: 'Okuldaki fiziki yapıyı güzelleştirirken tek amacımız öğrencilerimizi daha başarılı kılmaktı. Bir yıl öncesine nazaran öğrencilerimiz, akademik olarak çok iyi durumda. Daha başarılılar' 'İyileştirmelerle okulumuz daha cazip hale geldi, öğrenciler okulu daha çok sevmeye başladı. Devamsızlık sorunu şu an yok denecek düzeyde'

TURAN KAZAK/OĞUZHAN DEMİRAY- Aksaray'da, daha önce öğretmenlik yaptığı köy okuluna müdür olarak dönen Süreyya Özçiftçi, başlattığı kampanyayla okulu yenileyerek öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağladı.

Altınkaya Ortaokuluna 2011'de atanan 33 yaşındaki matematik öğretmeni Özçiftçi, 2 yıl sonra kent merkezindeki Atatürk İlkokuluna tayin oldu.

Geçen yıl çok sevdiği Altınkaya köyündeki okula müdür olarak dönen Özçiftçi, çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi hayalini gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

Okulun eksiklerini belirleyerek bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köy muhtarı ve öğretmenlerle paylaşan Özçiftçi, adeta imece usulü yapılan çalışmayla okulu baştan aşağı yeniledi.

Köye yakın 13 yayladan öğrencilerin taşımalı sistemle eğitim gördüğü okulda, yeni oyun alanı, kütüphane ve teknoloji sınıfı bulunuyor.

Özçiftçi, AA muhabirine, daha önce de görev yaptığı için köyde herkesin kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Okulun fiziki açıdan büyük eksiklerinin olduğunu belirten Özçiftçi, 'Öğrencilerin oyun oynayabilecekleri yer yoktu. Binanın dış ve iç kısmının boyası kötü durumdaydı. Bunları köyün ileri gelenleriyle konuştuk. Sağ olsun muhtarımız, velilerimiz, hayırseverlerimiz ve en başta da İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal'ın katkılarıyla birçok eksiğimizi tamamladık.' diye konuştu.

- Kütüphane ve teknoloji sınıfı

İlk olarak okulun boyasını yaptıklarını dile getiren Özçiftçi, şöyle devam etti:

'Bahçeye çitler yerleştirdik, 100 civarında fidan diktik. Kameriye, çeşme yaptık. Öğrencilerimizin oyun oynayacağı basketbol ve voleybol sahalarını düzenledik. Atatürk ve 15 Temmuz şehitleri köşesi oluşturduk. Merdiven ve kapıları yeniledik. En büyük eksiğimiz kütüphaneydi, okulda bir kütüphane oluşturduk. Yurt dışından bir hayırseverin gönderdiği 15 bilgisayarla teknoloji sınıfımızı açtık. Öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımızla tüm zorlukların üstesinden geldik.'

Her şeyi öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim görmesi için yaptıklarını anlatan Özçiftçi, 'Okuldaki fiziki yapıyı güzelleştirirken tek amacımız öğrencilerimizi daha başarılı kılmaktı. Bir yıl öncesine nazaran öğrencilerimiz, akademik olarak çok iyi durumdalar. Daha başarılılar. İyileştirmelerle okulumuz daha cazip hale geldi, öğrenciler okulu daha çok sevmeye başladı. Devamsızlık sorunu şu an yok denecek düzeyde.' dedi.

Köy muhtarı Yılmaz Atak ise okulun ihtiyaçları için görüştükleri tüm kurumlardan destek gördüklerine işaret ederek, 'Köydeki yardımseverlerimizle, imece usulü ağaç dikme, boyama olsun, her şeyi öğretmenlerimize yardım ederek yaptık.' ifadelerini kullandı.

- 'Çalışma şevkimiz arttı'

Öğretmenlerden Sevil Zengin Uçar da Özçiftçi'nin öncülüğünde çok güzel işlere imza atıldığını vurguladı.

Çalışmalara öğretmenler olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Uçar, 'Aslan yattığı yerden belli olur. Eğitimin kalitesinde, bulunulan ortam da çok önemli. Çalışma şevkimiz arttı, öğrencilerimiz açısından çok güzel bir ortam oldu. Hayata daha pozitif bakar hale geldik.' dedi.
Kaynak: AA