'Mucize Çocuk' Samet 4 Hastalığı Yenmeye Çalışıyor

WolfHirschhorn sendromuna (ağır gelişim geriliği) yakalanan işitme engelli 4 yaşındaki Samet Girgin, karnından verilen sıvılarla yaşama tutunmaya çalışırken, aynı anda karaciğer kanseri, epilepsi, astım bronşit gibi hastalıklarla da mücadele ediyor Samet'in annesi Girgin:'Samet doğduğu günden itibaren hastalıklarla mücadele ediyor, minik bedeniyle kanseri yenmeyi başardı, gırtlağı gelişmediği için karnından beslenmek zorunda'.

SONER KILINÇ - Wolf-Hirschhorn sendromu (ağır gelişim geriliği) hastası işitme engelli 4 yaşındaki Samet Girgin, aynı anda karaciğer kanseri, epilepsi ve astım bronşit gibi hastalıklarla da mücadele ediyor.

Küçük Samet'in annesi Sevcan Girgin (29), ender görülen genetik bir hastalık olan Wolf-Hirschhorn sendromu nedeniyle ağır hastalıklarla mücadele veren oğlunun her şeye rağmen yaşama tutunmayı başardığını söyledi.

Samet'in ağır gelişim geriliği nedeniyle bedeninin yaşıtlarına göre çok küçük olduğunu belirten Girgin, 58 santimetre boyunda ve 8 kilo ağırlığında olan oğlunun, işitme engelinin yanı sıra karaciğer kanseri, epilepsi, astım bronşit gibi hastalıklarla mücadele ettiği için 'küçük dev adam' olarak adlandırdıklarını aktardı.

Oğlunun 4 yılda 6 ağır ameliyat geçirdiğini anlatan Sevcan Girgin, Samet'in küçük bedeninin kemoterapi seansları nedeniyle güçsüz düştüğünü ifade etti.

Girgin, oğlunun 1,5 yaşında epilepsi krizine girmeye başladığını, ardından astım bronşit teşhisi konduğunu ve her bir hastalığı için tedavi gördüğünü belirterek, çocuğunun konuşamaması üzerine yapılan testlerde de işitme engelli olduğunun ortaya çıktığını anlattı.

Samet'in son 2 yıldır da karaciğer kanseriyle mücadele ettiğini aktaran anne Girgin, şu bilgileri verdi:

'Samet, damak, mide, karaciğer ameliyatları geçirdi. Gırtlağı gelişmediği için ağızdan beslenemiyor, midesine yerleştirilen tüp yardımıyla özel mamalar yemesi gerekiyor. Her gün 2 saat arayla beslenmesi gerekli. Ben 4 yıldır gece gündüz her 2 saatte bir oğlumu besliyorum. 2 yıl önce Samet'e karaciğer kanseri teşhisi kondu. 9 kez kemoterapi seansına girdi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde karaciğerinin büyük bölümü alındı, doktorlar oğlumun kanseri yendiğini söyledi, ancak kontrollerimiz sürüyor. Tüm olumsuzluklara rağmen oğlumun kanseri yenmesi bizi daha da umutlandırdı.'

- Alyansını satarak oğluna mama aldı

Samet'in mama, bez ve sağlık giderleri için aylık bin 500, 2 bin lira civarında harcamaları olduğunu, eşinin asgari ücretle bir fabrikada işçi olarak çalıştığını dile getiren Sevcan Girgin, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine destek olmalarını istedi.

Girgin, oğlunun yaşaması için elinden gelen çabayı gösterdiğini söyleyerek, 'Samet, yüzde 91 özürlü. Oğlumun mama, bez ve sağlık giderleri için yardım istiyoruz. Evde bakım parası alıyoruz, ancak hastane giderleri ve ameliyatlar nedeniyle zor durumdayız. Evimiz kira, 4 yılda borç batağının içine girdik, en son alyansımı satarak Samet'e mama aldım, fizik tedavi görmesi gerekiyor. Samet'i dışarı çıkarmak için bir bebek arabasına ihtiyacımız var, onu bile alamıyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA