Milas'ın Yeni Kaymakamı Arslan Göreve Hızlı Başladı

Geçtiğimiz Perşembe günü Muğla’nın Milas ilçesinde görevine başlayan Kaymakam Eren Arslan bir yandan hoş geldiniz ziyaretlerini kabul ederken diğer taraftan Milas’ı tanımak ve ilçedeki kurumların işleyişini yerinde görmek, vatandaşları dinlemek, sorun ve darboğazları yerinde tespit etmek üzere incelemelerde bulunuyor…

Milas'ın Yeni Kaymakamı Arslan Göreve Hızlı Başladı
Milas Kaymakamı Eren Arslan hafta sonu mesaisini ilçedeki etkinliklere katılmaya, Milas’ın kültürel ve doğal değerlerini yerinde incelemeye ayırdı.

İlk olarak Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi tarafından düzenlenen satranç turnuvasının açılışını yaptı, sonra eğitim yöneticileri ile bir araya gelerek ilçemizdeki eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Fen Lisesinin ardından Özel Özge okullarını ziyaret eden Kaymakam Arslan, okul hakkında bilgiler aldı. Buradaki ziyaretin ardından da Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okulda incelemelerde bulundu, idarecilerinden okul hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Eren Arslan Cumartesi mesaisinin bir kısmını da ilçemizin köklü tarihinin izlerini taşıyan ve aynı zamanda kültür rotasının önemli duraklarından olan Gümüşkesen Mezar Anıtı, Baltalı Kapı ve Su Kemerlerini incelemeye ayırdı, yetkililerden bilgi aldı.

İlçe Merkezindeki incelemelerin ardından Gökçeler Kanyonu’ na geçen Kaymakam Arslan, Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘’Alternatif Turizm Değerimiz Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarasının Turizm Altyapısının İyileştirilerek Bölge Turizmine Kazandırılması’’ ile ‘’Alternatif Turizm Değeri Milas Mağaraları ve Gökçeler Kanyonunun Araştırılması ve Tanıtılması’’ projeleri kapsamında yapılan uygulamaları yerinde inceledi. Kaymakam Arslan yaptığı değerlendirmede, bu doğal zenginliklerimizin, ilçemizin tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacağını söyledi.



Buradaki incelemelerinin ardından Güllük Mahallesi’ne geçen Kaymakam Arslan, Güllük Hermiyas Kadın Girişimi Kültür Eğitim ve Sanat Dayanışma Derneğinin açılışına katıldı.

Kaymakam Arslan Pazar günü ise Mülki İdare Amiri olduğu Milas-Bodrum Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Havalimanının ardından altyapı çalışmaları devam eden ve Muğla’nın ilk organize sanayi bölgesi olan Milas Organize Sanayi Bölgesine giderek kuruluş çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra emniyet güçlerimizi görev başında denetledi. Akşam saatlerinde ise Milas Gençlik Spor Kulübü tarafından 30 yaş üstü 120 futbolcunun katılımı ile düzenlenen futbol turnuvasının finaline katıldı.

Dereceye giren takımlara ödüllerini ve kupalarını takdim etti.

Kaymakam Arslan, geçtiğimiz Cuma günü Milas’a en uzak mesafedeki Çukur Mahallesine giderek bir takım ziyaretlerde bulunmuş, ziyaretleri kapsamında mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlardan ve mahalle muhtarından mahalle hakkında bilgi almış buradan da mahalle ilkokuluna geçerek, okulda çeşitli incelemelerde bulunmuş, yetkililerden bilgi almıştı. Okuldan sonra şehit Mustafa Akarca’nın annesini ziyaret etmişti. Çukur Mahallesi programının ardından Kayabükü Mahallesine geçen Kaymakam Arslan, vefat eden bir vatandaşın taziyesine katılmıştı. Akşam saatlerinde ise Milas Belediyesi Evlendirme ve Düğün Salonuna geçerek, Milas Gençlik Spor Kulübünün dayanışma ve kaynaşma yemeğine katılmış, yapılan çeşitli müsabakalarda dereceye giren sporculara kupa ve ödüllerini takdim etmişti.
Kaynak: İHA