Manisa'da '15 Temmuz Milli İrade Ve Demokrasi Derneği' Açıldı

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ile dernek hizmet binası içindeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un katıldığı törenle açıldı.



Derneğin açılışı için Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle Mimar Sinan Bulvarı'nda düzenlenen törende konuşan Baybatur, 15 Temmuz akşamında Türkiye'nin tarihinde yaşamadığı bir saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, açılışını yaptıkları deneğin 15 Temmuz'u unutturmamak, hain darbe girişimini ve halkın buna karşı koyuşunu gelecek nesillere anlatmak amacıyla için kurulduğunu söyledi.

Baybatur, açtıkları derneğin sadece binadan ibaret olmadığına dikkati çekerek, 'Bu binanın içinde çok güzel bir müze hazırlandı. İlk günden, son güne kadar bu mücadele nasıl yapıldı? Neler yapıldı? Daha ilerleyen vakitlerde görseller hazırlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacaklar. Bu darbe girişimini arkasını önünü anlatan hatiplerle konferans çalışması, eğitim çalışması yapacaklar.' ifadelerini kullandı.

Törende 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ve dernek içinde yer alan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Törene AK Parti Manisa Milletvekili ve Derneğin fahri başkanı Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Alkan, dernek ve parti üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA