KÜ'de Cengiz Aytmatov Anıldı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Cengiz Aytmatov’u anma etkinliği düzenlendi.

Ahmed Yesevi Konferans Salonunda yapılan anma programında Cengiz Aytmatov belgeseli, tiyatro, folklor gösterileri ve Cengiz Aytmatov sergisi de yer aldı.

Programda konuşan KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Cengiz Aytmatov'un kalemi ile kılavuzluk eden büyük bir yazar olduğunu belirtti.

Cengiz Aytmatov'un kitaplarında, anlattıklarında her zaman için bu milleti ayakta tutan vasıfları dile getirdiğini ve işlediğini belirten Aydın şunları söyledi:

'Cengiz Aytmatov tarihteki Türk milletinin hafızasındaki yerini her halükarda hak ederek almıştır. Aytmatov bu milletin dilidir, Aytmatov bu milletin hafızasıdır, Aytmatov bu milletin ışıklı bir kılavuzudur. Aytmatov kıyamete kadar milletin hafızasında yaşayacaktır.'

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan da 'Milli olandan evrensele ulaşmada, Cengiz Aytmatov'un Türk dünyası yazarları içerisinde çok önemli bir yeri vardır. Bir milletin kültür değerlerinin araştırılmasında sözlü kaynakların yanı sıra yazılı metinler de bizlere önemli veriler sunmaktadır.' dedi.

Kaynak: AA