Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Şanlıurfa'ya Geliyor

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatı olan Şeb-i Arus’un 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunu Şanlıurfa’ya getiriyor.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Şanlıurfa'ya Geliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun destekleriyle 21 Aralıkta düzenlenecek olan program, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek Şeb-i Arus etkinliklerinin halka açık olduğu belirtildi.

Sema Mukabelesi etkinliğinin, İslam’ın barış, sevgi, kardeşlik dini olduğunu ifade eden ve onu temsil eden bir anlayışa sahip olan Hz. Mevlana’nın sadece katılımcılar için değil, tüm insanlık için birer mesaj olduğunu yeniden göstermek bakımında önemli olduğunu belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Üniversitede 2 bin kişilik kapasitesi olan spor salonumuzda düzenleyeceğimiz bu etkinlik önemlidir. Hz. Mevlana’nın mesajlarının önemine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu etkinliğin düzenlenmesinin ayrıca bir anlam ifade ettiğini düşünüyorum” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan ise, Hz. Mevlana’yı anma ve sema gösterileri için 2 bin kişilik büyük bir salon ayarladıklarını dile getirerek, etkinliğin ücretsiz olacağını ve tüm halk ve öğrencilerin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA