Keşanlı Genç Girişimciler TRAKYAKA Destekleri Hakkında Bilgilendirildi

Keşan Genç Girişimciler Komitesi tarafından düzenlenen kamu ve bankacılık kesimi destekleri bilgilendirme toplantısı Keşan’da gerçekleştirildi.

Keşanlı Genç Girişimciler TRAKYAKA Destekleri Hakkında Bilgilendirildi
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oda üyeleri ve Keşan Genç Girişimciler Komitesi üyeleri katıldı.

Programda ilk olarak özel banka kredileri ve KOSGEB destekleri konusunda bir bilgilendirme yapıldı. Daha sonra söz alan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu girişimciliğin boyutunun değiştiğine vurgu yaparak, yatırımcıların bir araya gelerek oluşturacakları yeni girişimlerin daha etkili ve kazançlı olacağını söyledi.



TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin. konuşmasının başında Ajans ve kurum desteklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Şahin. sunumunda Trakya’daki firmaların Ar-Ge, İnovasyon ağırlıklı, katma değerli üretim yapan savunma sanayi, havacılık ve nükleer enerji alanında çalışan firmalara ürün üretebilmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Sözü daha sonra Trakya peynirinin markalaşması ve Trakya Kıvırcığının ıslahına getiren Şahin, bu konuda bilgi toplama ve model arama aşamasında olduklarına vurgu yaptı.

Sunumun ardından soru-cevap kısmına geçildi. Bu bölümde dinleyicilerden kurum destekleri ve Keşan’da gerçekleştirilmesi düşünülen büyük çaplı yatırımlar konusunda sorular alan Mahmut Şahin, bir araya gelerek gerçekleştirilecek, Keşan ve Trakya’nın ihtiyaçlarını giderecek projelere destek olabileceklerini söyledi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA