Keşan'da TRAKYAKA Destekleri Anlatıldı

Keşan Genç Girişimciler Komitesi tarafından düzenlenen kamu ve bankacılık kesimi destekleri bilgilendirme toplantısı Keşan’da gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansın’dan (TRAKYAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda yapılan toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oda üyeleri ve Keşan Genç Girişimciler Komitesi üyeleri katıldı.

Programda, ilk olarak özel banka kredileri ve KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Helvacıoğlu da girişimciliğin boyutunun değiştiğine vurgu yaparak, yatırımcıların bir araya gelerek oluşturacakları yeni girişimlerin daha etkili ve kazançlı olacağını söyledi.

Şahin de Ajans ve kurum desteklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Şahin sunumunda Trakya'daki firmaların Ar-Ge, inovasyon ağırlıklı, katma değerli üretim yapan savunma sanayi, havacılık ve nükleer enerji alanında çalışan firmalara ürün üretebilmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Sunumunda ayrıca, Trakya peynirinin markalaşması ve Trakya kıvırcığının ıslahına değinen Şahin, bu konuda bilgi toplama ve model arama aşamasında olduklarını kaydetti.

Toplantı soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA