Kars Valisi Rahmi Doğan, Sarıkamış'ı Anlattı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ni anlattı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Sarıkamış'ı Anlattı
Vali Doğan, Sarıkamış’taki mevcut kayak pistinin daha aktif hale gelmesi ve bazı yarış organizasyonlarının yapılması için Türkiye Kızak Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını, 2017 Şubat ayı içerisinde Kar Festivali düzenleyeceklerini de belirtti.

Vali Doğan, “Sarıkamış Şehitlerini Anma programından sonra Şubat ayı içerisinde bir etkinlik düzenleyerek Sarıkamıuş’ı sürekli gündemde tutmak istiyoruz. Ankara’da görüşmeler yaptım, arkadaşlarımı ve Sayın Bakanlarımızı Sarıkamış’a davet ettim. Ulaştırma Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız inşallah onlar gelecekler. İçişleri Bakanımız da gelmek istiyor. Tabiki Sayın Bakanlarımızı, Sayın Başbakanımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızı Ulaştırma Bakanlarımız Sayın Ahmet Arslan, Sarıkamış’a davet edecek. Sarıkamış’ta sürekli gündemde tutacağız” dedi.

Sarıkamış için ayrıca bir çalışma yürütüyoruz, bir özel güvenlik bölgesi oluşturuyoruz. 100 kişilik bir geçici korucu kadrosu aldık diyen Doğan, “Geçen hafta Ankara’da yaptığım görüşmede bir 30 kişi daha ilave yaptılar, 130 kişiye çıkarttım onu. Bu 130 kişinin 70-80’ini Sarıkamış Kayak Merkezi ve yeni yapmış olduğumuz Şehitlik Tepesinde 7/24 yani 7 gün 24 saat buranın bir güvenlik görevlisi olacak. Burasını bir özel güvenlik alanı yapacağız. Devriyelerle, nöbet noktalarıyla Jandarmamızın kontrolünde yeni alacağımız arkadaşlar yaz-kış 7 gün 24 saat buranın güvenliğini sağlayacaklar. Dolayısıyla artık Sarıkamış’ta, Kars’ta güvenlik problemi olmadan insanların çok rahat ve huzurlu bir şekilde gelip burada kayak yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Sarıkamış’ta uluslararası organizasyonlar yapılmalı!”

Sarıkamış’ta uluslararası etkinlikleri yapabilme adına çalışmaların da sürdüğünü belirten Vali Doğan, “Bunların hepsi alt yapı sorunu. Önce alt yapınızdaki sorunları gidereceksiniz, insanlar buraya geliyor. Güvenlik sorununu çözeceksiniz ondan sonra insanları buraya getireceksiniz. Ben her zaman bu örneği veriyorum; İstanbul’dan bir kayak sever Uludağ’a 4 saatte, 5 saatte ulaşırken, Kars’a 2,5 saat sonra otele giriş yapıyor. Dolayısıyla buranın bu avantajını kullanmamız lazım. Tabi insanların kafasındaki soru işaretini de kaldırmamız lazım. Bir defa güvenlik sorununu çözmemiz lazım. Bu dağın tamamını bir güvenlik alanına dönüştüreceğiz, çok kısa bir sürede bunu yapacağız, hemen ilana çıkacağız. Genç, dinamik bu yörenin insanından özel güvenlik görevlisi alacağız ve bu dağın tamamını güvenlik bölgesi yapacağız ve insanlar buraya gelirken kafasında güvenlik sorunu olmayacak” şeklinde konuştu.

“Suni karlama için 7 milyon ödenek”

Suni karlama için 7 milyon ödeneğin geldiğinin altını çizen Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İmar planı çalışması yapıyor. Özellikle bu ormanın yeri ve oradaki alanlarla ilgili Kültür Bakanlığındaki arkadaşlarla ir kaç toplantı yaptım. Orada 45 dönümlük bir yeni otel alanı oluşturduk. Bu otel alanının içerisinde 2 tane futbol sahası ve 2 tane de antrenman sahası koyduk. Dolayısıyla yazın da burasını futbol takımlarına açabilmemiz için bir ciddi çalışma içerisindeyiz. İmar planı da önümüzdeki hafta büyük ihtimal kurulun gündemine gelecek ve oradan da geçecek. Buradaki alt yapı çalışmaları konusunda eksikleri giderme hususunda her şeyi yapıyoruz. Alt yapı eksiklikleri hususunda da ödenek konusunu çözmüş durumdayız. Eğer o imar planı geçtiği taktirde de o ormanın olduğu alana da bir gondol projemiz var ve gondol da yapıldığı taktirde artık burası uluslararası standartta bir alan olacak. Bu telesiyejleri de önümüzdeki yaz inşallah üstünü kapatmayı düşünüyoruz. Alt yapı çalışmalarımız bu kış için hazır, bir sıkıntımız kalmadı. İnsanlarımız tüm alt yapıyı kullanarak güvenli bir şekilde kayaktan zevk alabilirler.”
Kaynak: İHA