Karla Mücadele Edecek İş Makinelerine Soğuk Hava Engeli

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, soğuk hava nedeniyle aralarında belediyeye ait karla mücadele ekiplerinin 3 iş makinesinin de bulunduğu bir çok araç, depolarındaki yakıt donduğu için çalıştırılamadı.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, soğuk hava nedeniyle aralarında belediyeye ait karla mücadele ekiplerinin 3 iş makinesinin de yer aldığı çok sayıda araç, depolarındaki yakıtların donması nedeniyle çalıştırılamadı.

İlçede bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düşmesi yaşamı olumsuz etkiledi.

Soğuk hava nedeniyle ilçedeki bir çok araç ile karla mücadele edecek belediyeye ait iş makineleri ile vatandaşlara ait bir çok aracın deposundaki yakıtı dondu. Araçlar bu sebeple çalıştırılamazken, bir çok araç da sürücüleri tarafından yol kenarında ya da otoparklarda bırakıldı.

Üzümlü Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerine ait 3 iş makinesi, operatörlerin akü takviyesi yapmasına ve mazot pompalarına kaynar su dökmesine rağmen çalıştırılamadı.

İlçede, karla mücadele çalışması yine belediyeye ait başka iş makineleri ile sürdürülüyor.

İş makinesi operatörlerinden Mustafa Karakelle, iş makinelerinin yakıtlarının soğuktan donduğunu belirterek, 'İş makinelerini mecburen dışarıda bıraktık. Sabahtan beri uğraşıyoruz ama çalıştıramadık. Mazot donmuş ve filtrelerden geçmiyor. İş makinelerinde özellikle filtreler soğuktan çok etkileniyor. Çalıştırmak için uğraşıyoruz.' dedi.

Vatandaşlardan Şerif Karakoç ise aracının donan mazot filtresine kaynar su dökerek buzu çözmeye çalıştığını ifade ederek, 'Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 25 dereceye düştü. Araç çalışmıyordu, kaynar su döktüm ve daha yeni motor çalışmaya başladı. Araç kendini zor ısıtabildi.' diye konuştu.
Kaynak: AA