Kapanan Yayla Yolları Açıldı

Osmaniye’de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yayla yolları İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılıyor.

Çukurova’nın ve Türkiye’nin en büyük yaylalarından biri olan Zorkun Yaylası’nın kar yağışı sebebiyle kapanan yolları, İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinin çalışmalarıyla ulaşıma açıldı.

27 kilometrelik yayla yolunun sürekli açık olması için çalışma yapıldığını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Altun, “Yaz aylarında Zorkun Yaylası’nın nüfusu 100 bini aşıyor. Yaylayı kış turizmine de kazandırmak istiyoruz. Kent merkezine uzun yıllardır kar yağmıyor. Bu yüzden de vatandaşlar hafta sonlarında, kar görmek için Zorkun ve yol güzergahındaki yaylalara gidiyor” dedi.

Bu yıl Osmaniye’ye yoğun bir kar yağışı olduğunu ifade eden Altun, “Kar yağışından dolayı da kapanan Zorkun, Olukbaşı yaylalarımıza ilişkin İl Özel İdaresi’nin araçlarını buraya gönderdik. Şu anda yollarımız açıldı. Vatandaşlarımız hafta sonu kar görmek için ve tatillerini değerlendirmek için yaylalara çıkıyorlar. Bunun için yol çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşlarımız hafta sonu rahat bir şekilde Zorkun ve Olukbaşı yaylalarımıza çıkabilecektir” ifadelerini kullandı.

Zorkun Yaylası’nın özellikle yaz aylarında çok fazla kişiyi misafir ettiğine değinen Altun, “Zorkun Yaylasını kış turizmine kazandırmak için geçtiğimiz ay meclis toplantısında DOĞAKA ve İl Özel İdaresi olarak teleferik projesiyle ilgili alt yapı projesi kabul edildi. Teleferik projesi ile ilgili nasıl bir alt yapı çalışması olur, ne kadar bir maliyet çıkar ona yönelik çalışmalarımız var. Yani bu da kış turizmini canlandırmak adına bir çalışma olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

Altun, yaylalara gelecek vatandaşların yol konusunda bir endişeleri olmamasını, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA