Kanserden Kurtulan Hastadan Teşekkür Ziyareti

Medicana Samsun Hastanesinde 8 yıl önce gördüğü tedavinin ardından kanseri yenen 65 yaşındaki Ali Osman Aksu, doktoruna teşekkür ziyaretinde bulundu.

Medicana Samsun Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Baki Tarakçı'yı ziyaret eden Aksu, doktoruna teşekkür etti.

Aksu, 8 yıl önce öksürük şikayeti hastaneye başvurduğunu ve sağ akciğerinde kanser tespit edildiğini söyledi.

Yapılan ileri incelemelerde kanserin lenf bezlerine de sıçradığının tespit edildiğini ve doktor Tarakçı tarafından radyoterapi, kemoterapi ve integratif tedaviler uygulandığını belirten Aksu, şunları kaydetti:

'Tedavinin ardından kanser tamamen kayboldu. Bu hastalığı yeneceğime inanıyordum, hiçbir zaman inancımı kaybetmedim, tedavim boyunca doktor beyin güler yüzü ve yaklaşımı bana en az tedaviler kadar güç verdi. Bunun geldiğimiz noktada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Baki hocamızın en önemli özelliği hiçbir tedaviyi eksik bırakmaması, beslenme dahil her konu ile birebir ilgilenmesi. Onun sözünü dinlediğim için şimdi Allah'a şükürler olsun, sağlıklı bir şekilde ailemle yaşıyorum.'

Doktor Tarakçı ise hastasını görmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, '8 yıl öncesine gidip tedavi sürecini hatırladım. Hastamız tedavi boyunca inançlı ve azimli oldu. Böyle bir sonucun aslında tüm hastalar için mümkün olabilir. Yeter ki inanç ve azimlerinden hiçbir şey kaybetmesinler ve doktorlarına güvensinler.' dedi.

Kaynak: AA