İstanbul'un En Çok Ziyaret Edilen Halk Kütüphanesi Büyükçekmece'de

Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, İstanbul’da bulunan halk kütüphaneleri arasında en çok ziyaret edilen ve ödünç kitap alınan kütüphane oldu.

İstanbul'un En Çok Ziyaret Edilen Halk Kütüphanesi Büyükçekmece'de
7 bin 965 aktif üyesi bulunan Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi’nde ’Kütüphane Otomasyon Sistemi’ ile de 30 bin kitaba ulaşmak mümkün. kutuphane.bcekmece.bel.tr adresine girerek eser adı, yazar adı ve anahtar kelime seçenekleri ile yapılan sorgulama da, istenen kitaba ulaşılabiliyor. Soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi’ne olan ilgi daha da arttı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ’’Yediden yetmişe Büyükçekmece halkı hem kütüphaneye gelerek hem de ödünç kitap alarak çok okuyor. AKM yanındaki Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi artık yetmiyor. Önümüzdeki yıl Mimaroba başta olmak üzere yeni kütüphaneler kuracağız” dedi.

Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi’nin okumayı seven halka rahat ve nezih bir ortamda hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Akgün, "Kütüphanemiz 2016 yılında 5 bin 373 adet kitap ödünç vererek bizleri gururlandırdı. Kütüphanemiz her geçen gün güncelleniyor, birbirinden değerli kitaplar da titizlikle korunarak gelecek nesillere aktarılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA