Halep'ten Tahliye Edilen Bana'nın Annesi Fatma Açıklaması

'Vatanımızı bıraktığımız için çok üzgünüz. Biz kendi toprağımızda özgürlük istiyorduk' 'Çocuklarımızın evlerinde, okullarında yetişmesini ve vatan sevgisini öğrenmelerini istiyorduk' 'Mecburen çıktığımız vatanımıza birgün mutlaka döneceğiz'

Halep'teki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana'nın annesi Fatma, 'Biz kendi toprağımızda özgürlük istiyorduk. Çocuklarımızın evlerinde, okullarında yetişmesini istiyorduk. Vatan sevgisini de öğrenmelerini istiyorduk. Mecburen çıktığımız vatanımıza bir gün mutlaka döneceğiz.' dedi.

Bana ve ailesi, sabah saatlerinde tahliye edilerek Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e getirilmişti.

İdlib'teki AA muhabirine konuşan anne Fatma, 'Beni takip eden herkese çok teşekkür ederim. Bu hesap, Halep'teki çocukların sesini dünyaya ulaştırmak için vesile oldu. Bu hesapta Halep'te durumu anlatmaya çalıştık. Rus uçaklarının okullarına ve evlerine saldırarak, çocukların dünyalarını nasıl yıktığını göstermeye çalıştık. Şükürler olsun ki mesajımız tüm dünyaya ulaştı.' dedi.

Evlerinin hava saldırısında yıkılmasıyla birçok kez yer değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Fatma, 'Rejim ordusu mahallemize girince sosyal medya paylaşımlarımızdan dolayı bizi tutuklamasından korktuk. Otobüslere bindirilene kadar çok çile çektik. Göç edip sığındığımız yerler de vuruldu' diye konuştu.

- 'Bir gün mutlaka döneceğiz'

Fatma, 'Otobüslerde de 24 saat mahsur kaldık. Vatanımızı bıraktığımız için çok üzgünüz. Biz kendi toprağımızda özgürlük istiyorduk. Çocuklarımızın evlerinde, okullarında yetişmesini ve vatan sevgisini öğrenmelerini istiyorduk. Mecburen çıktığımız vatanımıza birgün mutlaka döneceğiz.' ifadelerini kullandı.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu.

Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Bana'nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti.

Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi bulunuyor.

Tahliyelerin başladığı perşembe gününden bu yana 14 binden fazla kişi otobüslerle ve kendi imkanlarıyla İdlib'e ulaştı.

Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğunda dün muhalifler ve rejim ile rejim yanlısı terörist gruplar arasında tahliyelere ilişkin yeni bir mutabakat sağlanmıştı.
Kaynak: AA