Halep'in Küçük Sesi Bana Tahliye Edildi

Suriye'de rejim güçlerinin doğu Halep'te yaptığı katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana tahliye edildi.

Suriye'nin Halep kentindeki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana tahliye edilerek güvenli bölgeye getirildi.

İdlib'teki AA muhabirlerini bildirdiğine göre, Bana ve ailesi bugün doğu Halep'ten çıkan otobüslerle Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e vardı.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu.

Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Baba'nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti.

Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi bulunuyor.

Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğu ve garantörlüğünde dün muhalifler ve rejim güçleri arasında sağlanan mutabakat gereği, Halep'ten tahliyeler yeniden başlamıştı. Bunun karşılığında sabah saatlerinde İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Fua ve Kefreya beldelerinden konvoylar yola çıkmıştı.

Doğu Halep'teki sivillerin İdlib'e nakli sürüyor.
Kaynak: AA