Gölbaşı'nda Örnek İmar Uygulamaları Projesi Tanıtılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi ile GAP ve KOP bölgelerinde, örnek imar uygulamaları projesi kapsamında Gölbaşı ilçesine bağlı Akçaya köyü, Asfalt Mahallesi ve Yarbaşı köyünü kapsayan 112 hektarlık alanda parselasyon yapılacak.

Proje kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ilçe halkına el broşürleri dağıtarak proje hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, uygulaması yapılan alanda bulunan ve imar planlarına uygun olarak, düzenlemeye giren taşınmazların ihtiyacı olan kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için gerekli alanlar ayrıldıktan sonra eşitlikçi ve adaletli bir yaklaşımla yöre şartlarına uygun yeni imar parsellerine dönüştürüleceğini kaydetti.

Özdemir, proje kapsamında Akçaya köyü, Asfalt Mahallesi ve Yarbaşı köyünü kapsayan ve Gölbaşı Belediyesince onaylanan 112 hektarlık alanda imar kanununun 18.maddesine göre parselasyon planlarının yapılmasına başlanıldığını ifade etti.

Kaynak: AA