'FETÖ Bir Tane Mescit Dahi Yapmadı'

Burkina Faso Ordusu Müslümanları Sorumlusu Albay Compaore, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e, ülkelerinde faaliyet gösteren FETÖ'nün bir mescit bile yapmadığını anlattı.

AYNUR EKİZ - Burkina Faso Ordusu Müslümanları Sorumlusu Albay Boukary Compaore, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Burkina Faso'da İslam adına bir mescit dahi yapmadığını aktardı.

Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret eden Compaore, Görmez'e, FETÖ'nün Burkina Faso'daki eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Albay Compaore, örgütün okullarında sadece zengin ve makam sahibi kişilerin çocuklarını okuttuğunu ve bu sayede büyük ölçüde servet edindiğini, yardıma muhtaç öğrencilerin ise hiçbir zaman bu okullarda eğitim görme şansını bulamadığını söyledi.

FETÖ'nün, Afrika'da Türklere ve Türkiye'ye duyulan sevgi ve muhabbeti kötüye kullandığını ifade eden Boukary Compaore, Burkina Faso'da örgütün İslamiyet adına hiçbir şey yapmadığını ve beklentileri boşa çıkardığını kaydetti.

Compaore, 'Bizimle İslam adına konuştular ama İslam ve Müslümanlık için hiçbir şey yapmadılar. Bir tane mescit yapmadılar. Okuyan hiçbir çocuğun namaz kılmasına izin vermediler. Hristiyanlarla aynı hizada durdular. İslam'ın alameti olabilecek bir şey yapmadılar.' ifadelerini kullandı.

Burkina Faso Hükümeti'nin de FETÖ okullarının kapatılması ve FETÖ ile bağlantılı kişilerin ülkeden gönderilmesi için çalışma başlattığını kaydeden Boukary Compaore, kapatılan okulların Maarif Vakfına devredileceğini de açıkladı.

Kaynak: AA