'Evde Bakım Hizmeti' İle 2 Yılda 26 Bin Hastaya Ulaşıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi son 2 yılda 26 bin 564 hastaya tıbbi destek sağlayarak sağlıklı bir yaşamın kapısını araladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Evde Bakım Hizmeti' ile son 2 yılda 26 bin 564 hastaya ulaşarak sağlıklı bir yaşamın kapısını araladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Menderes Türel'in başlattığı 'Evde Bakım Hizmeti', 10 yılı aşkın süredir kimsesizlerin yardımına koşuyor.

Ekonomik sıkıntıların yanı sıra bir de sağlık problemleri yaşayan engelli, yaşlı ve yatalak hastaları evlerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaşlıların temel bakımını üstleniyor, genel ve diş muayenesini yapıyor.

Hastaların zaten zor olan hayatlarını bir nebze kolaylaştırmak için seferber olan ekipler, evlerini temizliyor, kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyor, alışverişini yapıyor, faturalarını ödüyor.

Son 2 yılda 26 bin 564 hastaya ulaşan ekiplerin, bu hizmeti takdir topluyor. Halen kayıtlı 7 bin 59 aktif hasta, doktor ve hemşireler tarafından periyodik aralıklarla ziyaret edilerek, muayenesinden tansiyon takibine, enjeksiyon işleminden pansumana kadar tıbbi destek veriliyor. Tıbbi malzeme desteği de sağlanan hastalar, kaderine terk edilmiyor.

- Vatandaş memnun

Toptancı halinde çalışırken 5 yıl önce kamyondan düşen ve omurgası zarar gören 52 yaşındaki Mehmet Arı, geçirdiği ameliyatların ardından yaşama tutunsa da yatağa bağımlı olarak hayatını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri tarafından haftanın üç günü ziyaret edilen Arı'nın kontrolleri yapılıyor, duş ihtiyacı gideriliyor ve evi temizleniyor.

Arı, sağlanan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yatağa bağımlı hale gelmesinin ardından eşinin bakımını üstlenen Zeynep Arı ise 'Kazanın ardından yaralarında enfeksiyonlar oluştu, hemşirelerimiz ve doktorlarımız gelip baktı. 6 ay yıkayamadık, görevliler gelip yıkadı. Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden çok memnunuz, Allah başkanımızdan razı olsun.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA