Diyarbakır'dan Halep'e Yardım

Medrese Alimleri Vakfınca toplanan 161 ton un Halep'e götürülmek üzere yola çıkarıldı MEDAV Başkanı Elçi: 'Her birimizin gücü nispetinde ne şekilde katkı yapabiliyorsa gıdası, giyimi ve her türlü imkanlarıyla buna katkıda bulunması bir farizadır, bir vacibedir'.

Diyarbakır'da, Medrese Alimleri Vakfınca (MEDAV) toplanan nakdi yardımlarla alınan 3 bin 230 torba un Halep'e gönderildi.

MEDAV yetkililerince, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir un fabrikasından satın alınan 161 ton 500 kilogram un, 6 tıra yüklendikten sonra Halep'e ulaştırılmak üzere Diyarbakır İnsani Yardım Derneğine teslim edildi.

- 'Kardeşlerimizin yardımına koşmamız gerekir'

MEDAV Başkanı Tayyip Elçi yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in 'Müslüman, Müslümanın kardeşidir, ona zulüm etmez, onu yardımsız bırakmaz' şeklinde buyurduğunu belirterek, bir Müslüman veya Müslüman topluluğun zulüm altına girmesi durumunda ümmetin yardıma koşmak zorunda olduğunu söyledi.

Myanmar, Irak, Filistin, Suriye ve özellikle de son dönemde Halep'te büyük bir katliamın yapıldığını belirten Elçi, 'Ümmet olarak hepimizin bu Müslümanların derdi ile dertlenmemiz lazım. Bizim de bu zulüm altında inleyen kardeşlerimizin yardımına koşmamız gerekir.' dedi.

Suriye'den göç etmek zorunda kalanlara yardım etmek amacıyla kampanya başlattıklarını işaret eden Elçi, daha önce 11 tır yardım gönderdiklerini bugün ise 6 tırdan oluşan 161 ton 500 kilogram unu mağdurlara ulaştıracaklarını dile getirdi.

Yardımlarının sürüceğini vurgulayan Elçi, şöyle devam etti:

'Tüm ümmete çağrımız, herkesin kendi gücünce bir torba un olsun, bir kilo gıda olsun, ne gelirse ellerinden buna katkı yapsınlar. Her birimizin gücü nispetinde ne şekilde katkı yapabiliyorsa gıdası, giyimi ve her türlü imkanlarıyla buna katkıda bulunması bir farizadır, bir vacibedir. Ümmetin birliği ve dayanışması açısından Rabbimizin bize verdiği bir görevdir.'

- 'Bir nebze de olsa onların yaralarını saralım'

Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysi Çiçekli ise mazlum insanlara yardım edebilmenin kendilerini mutlu edeceğini bildirdi.

Son 20 günde 4 tırdan oluşan yardımı gönderdiklerini bugün de 6 tır göndereceklerini belirten Çiçekli, bunlardan 9 tırın un, diğerinin ise diğer ihtiyaç malzemelerinden oluştuğunu ifade etti.

Hayırsever vatandaşlara yardım yapmaları için çağrı yapan Çiçekli, 'Her bir evden bir battaniye gönderilse, oradaki çocuklar, anneler üşümesin. Bir elbise, bir mont, bir ayakkabı olsa çok iyi olur. Bir kilo pirinç de olsa, bir soba, bir paket makarna, çocuk maması olur... Yeter ki bize ulaştırsınlar biz de Suriye'deki, Halep'teki insanlara yetiştirelim. Bir nebze de olsa onların yaralarını saralım.' dedi.

Yardımı taşıyan araçlar daha sonra yapılan dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: AA