DES Genel Başkanı Çelebi Açıklaması 'Artık Yeni Birşeyler Söylemek Lazım'

DES Genel Başkanı İshak Çelebi, son günlerde ardı ardına gerçekleştirilen, Milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alan terör olaylarıyla Ülkemizin diz çöktürülmeye çalışıldığını ve Ülkemize oynanan bu oyunlar karşısında Milletimizin daha da kenetlenerek gereken cevabı verdiğini belirtti.

Çelebi, sabırlı, sorumlu, sağduyulu ve dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizerek, "Ülkemizin huzur ve düzenini, Milletimizin can ve mal güvenliğini tehdit eden ve alçakça yapılan terör saldırılarını kınıyor, Hükümetimizi gerekli önlemleri alarak vatandaşlarına sahip çıkmaya, Devletimizin ve Milletizin onur ve itibarını koruma konusunda kamuoyunda oluşan destekle beraber bu terör belasını bitirmeye çağırıyoruz. İç politikaya malzeme edilmeden terör konusunda güvenlik stratejilerimiz yeniden gözden geçirilmeli, gelenekselleşen açıklamaların dışına çıkıp, hukuk devleti sınırları içinde daha caydırıcı önlemler alınmalıdır.” dedi.

FETÖ ile mücadelede etkili olan yöntem ve tekniklerin geliştirilerek elde edilen tecrübelerle birlikte mağduriyetler yaratmadan PKK ile mücadelede de uygulanması gerektiğini belirten Çelebi, “Teröre destek veren ister kamu çalışanı olsun, ister işadamı, ister sıradan vatandaş, terörü destekleyen herkesin kamu hizmetlerinden yararlanması yasaklanmalı ve taviz verilmeden uygulanmalıdır. Artık sinek öldürme ile bu işin bitmeyeceğini anlamış bulunuyoruz. Bataklığı kurutma zamanı çoktan gelmişte geçmiştir bile. Güçlü, saygın, çağdaş ve demokratik Türkiye’ye giden yolda önümüze çıkan bütün engelleri Millet olarak aşacağımızdan zerre kadar şüphemiz yoktur. Ancak daha fazla vatan evladını şehit vermeye de toplum olarak tahammülümüz kalmamıştır. Toplum olarak sağduyuyu elden bırakmadan kardeş olduğumuzu, akrabalık ve soydaşlık hukukumuzun koparılamaz bağlara dayandığını, bir arada yaşamaktan başka şansımızın olmadığının idrak edilmesi ve alenen bilinmesi gerekir.” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERİMİZ AKLISELİM DAVRANMALIDIR

Milletimiz tarafından kendisine gerekli şans tanınan HDP’nin yol ayrımına geldiğini, pozisyonunu gözden geçirmesi gerektiğini belirten Çelebi, “Artık HDP’de ya ülkemizin geleceğinden yana tavır koyup devam diyecek yada sırtını terör örgütüne dayamaya devam edip sandıkta kaybolup gidecektir.

Bu vesile tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA