Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm Alanın 3'Te 1'İnden Fazlası Kamulaştırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm projesinde mevcut alanın 3’te 1’inden fazlası kamulaştırıldı.

Hak sahibi vatandaşların önemli oranda ilgi gösterdiği görüşmelerde 480 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 771 hisse TOKİ tarafından satın alınırken, söz konusu anlaşmaların karşılığı olarak 68.2 milyon TL’nin hak sahiplerine ödenmesine devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine ilgilerinden ötürü teşekkür etti. Çömlekçi I. etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından II. etap kentsel dönüşüm alanında anlaşma usulü ile satın alma işlemlerinin başlatıldığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerimize, I. etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği fiyatlar güncellenerek sunulmuştur. Burada vatandaşlarımıza sunulan fiyatlar piyasa şartlarının çok üstünde, oldukça avantajlı fiyatlardır. Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katılmıştır. Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanının 3’te 1’inden fazlası TOKİ tarafından anlaşma usulü ile satın alınmıştır. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimden ricamız bu fırsatı son derece iyi değerlendirmeleridir. Bu fırsat hak sahiplerimi hemşehrilerim için kaçırılmaması gereken ve bir daha bulunamayacak bir fırsattır” dedi.

Kaynak: İHA