Çocuk Oyunevi Ve Oyuncak Müzesi Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 'Çocuk Oyun evi ve Oyuncak Müzesi' açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, bölgesinde bir ilki daha hayata geçirdi.

Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat sokağındaki 7 konaktan biri çocuk oyun evi ve oyuncak müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

Müzede, çocuk oyunlarının objeleri ile etkinlik atölyeleri yer alıyor.

Müzeye çocukların, pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edildi, eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabilecekleri uygun araç gereçler temin edilerek yerleştirildi. Müzede Hacivat ve Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat ve Karagöz sahnesi de kuruldu.

Müze, yerli üretim koleksiyon oyuncaklar, bez bebek koleksiyonu, çocuk kitaplığının yer aldığı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için vazgeçilmez özel bir merkez olmaya şimdiden aday.

Ayrıca kütüphanesinde resim atölyesinin bulunduğu, müzede çocukların dört mevsim ve ayları öğrenebilecekleri uzay odası da düzenlendi. 2 katlı ve 4 bölümden oluşan, geniş kapalı alanıyla müzede ilk etkinlikler de gerçekleştirildi.

Anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliklerde resim ve çeşitli el işleri yapıldı.

Hacivat-Karagöz gösteriminin de sunulduğu etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay ile şube müdürleri de gözlemledi.

Kaynak: AA