Büyükerşen'in Yurt Dışına Çıkışına İzin Verilmediği İddiası

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: 'Almanya'ya gitmemle ilgili izin konusunda Bakanlığın herhangi bir yasaklama kararı yoktur''.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bazı internet sitelerinde yer alan, ''İçişleri Bakanlığı, Büyükerşen'in Almanya'ya gitmesine izin vermedi'' yönündeki haberlere ilişkin, 'Almanya'ya gitmemle ilgili izin konusunda, Bakanlığın herhangi bir yasaklama kararı yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükerşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin yurt dışına çıkışına İçişleri Bakanlığı tarafından izin verilmediğine ilişkin bir internet sitesinde yanlış bilgilendirme olduğu görülen haberle ilgili olarak bu açıklamayı yapmak ve kamuoyuna doğru bilgi vermek zaruretinin hasıl olduğunu bildirdi.

Kasım ayında UNESCO'nun Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapacağı toplantıya davet edilmesi nedeniyle hükümet tarafından alınan karar ve yayınlanan genelge doğrultusunda, izin için İçişleri Bakanlığına müracaat ettiklerini anımsatan Başkan Büyükerşen, şöyle devam etti:

'Ancak toplantı tarihine kadar herhangi bir izin yazısı gelmediği için UNESCO toplantısına katılamadım. Kültür ve Turizm Bakanımız ve Milletvekilimiz Sayın Nabi Avcı'ya durumu bildirdim. Bunun üzerine Sayın Avcı, Sayın İçişleri Bakanına telefon ederek konu hakkında aldığı bilgiyi bana iletti. İzin talebime Sayın İçişleri Bakanının 'mahalli idareler genel müdürüne olumlu cevap verilmesi talimatı' verdiğini ancak genel müdürlüğün, bunu belediyemizle ilgili bir başka tayin onayı zannedilerek Sayın Bakana 'İstek yerine getirildi' şeklinde cevap verildiği anlaşıldı. Fakat bu sırada Çin'e gidiş tarihi geçtiği için UNESCO toplantısına katılamadım. Bu durum sosyal medyada konu edildi.

Bu sırada Almanya'daki yurttaşların yapacağı bir başka toplantıya katılmam için davet geldi. Ancak böbrek taşı rahatsızlığı çektiğim için gidemeyeceğimi bildirdim ve bu nedenle izin talebinde de bulunmadım. Bugün görüyorum ki bu konu da yanlış bir enformasyon nedeniyle, medyada bana ikinci kez yurt dışına çıkma izni verilmediği şeklinde yer almıştır. Almanya'ya gitmemle ilgili izin konusunda Bakanlığın herhangi bir yasaklama kararı yoktur.''
Kaynak: AA