Büyükçekmece'de Sokak Hayvanları Koruma Altında

Büyükçekmece Belediyesi öncülüğünde, soğuk kış aylarında yiyecek ve barınak sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için İstanbul 3.Bölge ilçe belediyelerinin veteriner işleri müdürleri ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de Sokak Hayvanları Koruma Altında
İstanbul 3.Bölge ilçe belediyelerinin veteriner işleri müdürleri ile sokak hayvanlarının kış aylarında yaşadığı sıkıntılar konuşuldu. Toplantının ev sahipliğini yapan Büyükçekmece Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken kedi ve köpekler için sokaklara her gün 4 ton mama ve çeşitli yiyecek bırakarak sokak hayvanlarının kış aylarını rahatça geçirebilmeleri için yardımda bulunuyor.

Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her gün özel olarak pişirilen yiyecekler belediye ekipleri tarafından ilçedeki bölgelere dağıtılıyor. Kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken kedi ve köpeklerin aç kalmaması için yardımlarını esirgemeyen Büyükçekmece Belediyesi aynı zamanda sokak hayvanlarının soğuk havalarda barınabilmeleri için de çalışmalar yapıyor.

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ın da katıldığı toplantıda kış aylarında sokak hayvanları için alınması gereken barınma önlemleri de konuşuldu. Yazır, “Belediye olarak her canlının yaşam hakkını koruyoruz. Başkanımız Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de ne tek bir insanın ne de tek bir hayvanın soğuk havada aç ve açıkta kalmasına izin vermez. Bütün tedbirleri almamız için bize kesin talimat verdi ve talimatlarını da aynen uyguluyoruz. Hayvanların barınma ve beslenmesi asli görevlerimiz arasındadır” dedi.

Toplantıya katılan Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Hakan Durmaz ise , belediye olarak yardıma muhtaç durumda olan sokak hayvanlarına sığınma yerleri ve kulübeler yaptıklarını söyleyerek ilçedeki kedi evlerinin de brandayla kapatılarak kış aylarına hazır hale getirildiğini belirtti.

Kaynak: İHA