Ayvalık'ta Şefkatli Eller Sel Afetzedeleri İçin Kenetlendi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği selzedeler için yardım yemeği düzenledi.

Ayvalık'ta Şefkatli Eller Sel Afetzedeleri İçin Kenetlendi
Gerçekleşen akşam yemeğinde; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, eşi Sevgül Bacan’ın yanı sıra İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdar, ilçenin tanınmış işadamları Mehmet Cavlı, Hüseyin Şalmanlı, Türk Kızılayı Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, tanınmış ressamlar Metin Uçak, Fikret Sarıbıyık, Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak, öğretmenler ve ilçenin sevilen yardımsever simaları bir araya geldi.

İstanbul-Beşiktaş ve ardından Kayseri’de yaşanılan hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşuyla başlayan yemekte, ilçenin ünlü ses sanatçılarından Çiğdem Tektaş Kocabıyık ile piyanist Süleyman Akbulut ücretsiz sahne aldı.

Yemekte; Ressam Fikret Sarıbıyık’ın selzedeler için bağışladığı ödüllü bir tablosu açık artırma yoluyla satışa sunuldu. Barışı simgeleyen tablo 650 lira bedelle Asuman Gönül adlı bir yardımseverde kaldı. Yemekte konuşan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, “Bu gece de ilçemizde yaşanılan sel felaketinde evlerini su basan insanlarımızın yaralarını sarabilmek amacıyla bu yemeği düzenledik. Son zamanlarda neredeyse her gün hain terör saldırılarıyla, yüreklerimiz paramparça olarak uyandığımız bu günlerde hem birlik ve beraberlik, hem de bizlerden yardım bekleyen selzedelerimize ulaşmak adına bu gecede buluştuk. Ben, dernek yönetim kurulum adına bu organizasyonun hayata geçmesinde emek veren ve geceye katılan tüm dostlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA