Avustralya'da Açılan Taziye Defterlerine Yoğun İlgi

Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliği, Melbourne ve Sydney konsolosluklarında terör saldırılarında şehit olanlar için açılan taziye defterlerine Türk vatandaşları yoğun ilgi gösteriyor.



İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında şehit olanlar için geçen hafta başında Canberra Büyükelçiliği, Melbourne ve Sydney konsolosluklarında taziye defterleri açıldı. İşlemler için temsilciliklere giden Türk vatandaşları, Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen hain saldırıları kınamayı ve teröre tepkilerini ortaya koymayı sürdürüyor.

Vatandaşlar, Melbourne Başkonsolosluğundaki taziye defterine teröre karşı Türkiye'nin yanında olduklarını dile getirdikleri yüzlerce destek mesajı yazdı.

Taziye defterine duygularını aktaranlar arasında yer alan, Melbourne'deki Kıbrıslı Türklerin önde gelen isimlerinden, siyasetçi ve radyo programcısı Hakkı Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Yurt dışındaki Türkler olarak Türkiye'nin yanındayız. Bu müşkül gününde Türk ulusuyla tek yürek olarak hareket ediyoruz.' dedi.

Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına Kıbrıslı Türkler adına baş sağlığı dileyen Süleyman, hain saldırıların, Türk ulusunu yıldırmayacağını, er yada geç bunun da üstesinden gelineceğini vurguladı. Süleyman, 'Türk milletinin bir meziyeti vardır. Bu meziyet zor anlarda bir araya gelmektir. Bunu tarih her zaman göstermiştir.' ifadesini kullandı.

Taziye defterleri, Avustralya'daki tüm misyonlarda gelecek günlerde de açık olacak.

Kaynak: AA