Aksaray Valisi Pekmez Açıklaması

'Halep'e sahip çıkan, dünya kamuoyuna katliamı dile getiren sadece ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız oldu'.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Halep'te insanlık dramının yaşandığını belirterek, 'Halep'e sahip çıkan, dünya kamuoyuna katliamı dile getiren sadece ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız oldu.' dedi.

Vali Pekmez Halep'e düzenlenen yardım kampanyaları ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yardım kampanyalarında, gıda, giysi ve çeşitli ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımların ilk etabının tırlara yüklenerek Aksaray'dan Halep'e gönderildiğini söyledi.

Suriye'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle üç buçuk milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını ifade eden Vali Pekmez şöyle konuştu:

'Ülkemize sığınan Suriyelilere devletimiz, vatandaşlarımız büyük bir misafirperverlik göstererek yıllardır sahip çıkıyor, ev sahipliği yapıyor. İnsan hakları konusunda ahkam kesen birçok ülke 50-100 Suriyeliyi almaya tereddüt ederken ülkemiz Allah'a şükür yıllardır bu kadar Suriyeliye bakmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor. Halep'e sahip çıkan, dünya kamuoyuna katliamı dile getiren sadece ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız oldu. Ülkemiz ve Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle Halep'te ateşkes sağlanarak sivillerin tahliyeleri başlatıldı. Türkiye dünyadaki her felakete elini uzatarak yardım etme noktasında bugüne kadar üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Suriye konusunda da zaten dünyaya örnek olabilecek bir organizasyona ve misafirperverlik gösteriyor. İnşallah Halep ve Suriye'deki kargaşada en kısa zamanda biter artık bu gözyaşı kan da son bulur diye umut ediyorum.'
Kaynak: AA