Akciğer Kanserini Yenen Hastadan Doktoruna Teşekkür Ziyareti

İstanbul’da yaşayan ve akciğer kanserini yenen bir hasta, Samsun’da görev yapan doktoruna teşekkür ziyaretinde bulundu.

8 yıl önce öksürük şikayeti ile göğüs hastalıkları doktoruna başvuran 65 yaşındaki Ali Osman Aksu’nun sağ akciğerinde 5x5x3,5 cm ebadında kanser tespit edilmiş, yapılan ileri incelemelerde kanserin lenf bezlerine de sıçradığı bulunmuş, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doktor Baki Tarakçı tarafından radyoterapi, kemoterapi ve integratif (tamamlayıcı) tedaviler uygulanan hastanın yapılan kontrollerinde kanserin tamamen silindiği ve tam yanıt elde edildiği görüldü.

İstanbul’da yaşayan hasta Ali Osman Aksu internetten arama yaparak, tedavisini üstlenen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Baki Tarakçı’nın Medicana Samsun Hastanesi’nde görev yaptığını öğrenerek ziyarete gelmeye karar verdiğini ve Samsun’a gelerek doktoru Uzm. Dr. Baki Tarakçı’yı görmekten duyduğu memnuniyeti, teşekkür ederek tekrar belirtti.

Akciğer kanserinden yapılan tedavi protokolleriyle kurtulan Ali Osman Aksu şunları söyledi: “8 yıl önce tedaviye başladığımda ben bu hastalığı yeneceğime inanıyordum, hiçbir zaman inancımı kaybetmedim. Tedavim boyunca doktor beyin güler yüzü ve yaklaşımı bana en az tedaviler kadar güç verdi. Bunun şuan ki geldiğimiz noktada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Baki hocamızın en önemli özelliği hiçbir tedaviyi eksik bırakmaması, beslenme dahil her konu ile birebir ilgilenmesi, onun sözünü dinlediğim için şimdi Allah’a şükürler olsun, sağlıklı bir şekilde ailemle yaşıyorum.”

Dr. Baki Tarakçı da, “Kendisini görmekten çok mutlu oldum. 8 yıl öncesine gidip tedavi süresini hatırladığımda Ali Osman bey tedavi boyunca inançlı ve azimliydi. Böyle bir sonuç aslında tüm hastalar için mümkün olabilir. Yeter ki inanç ve azimlerinden hiçbir şey kaybetmesinler ve doktorlarına güvensinler” dedi.

Kaynak: İHA