'15 Temmuz Milli İrade Destanı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca düzenlenen yarışmada birinciye 20, ikinciye 15, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından '15 Temmuz Milli İrade Destanı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması' düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yarışmayla, 15 Temmuz darbe girişimi benzeri bir felaketle tekrar karşılaşmamak için gelecek nesillerin tiyatro sanatı üzerinden bilinçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Eserlerin, seçici kurul üyelerince 'konu, dil, süre, dramatik oyun yazma teknikleri ve yarışma amaçlarına uygunluk' kriterleri üzerinden değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, 'Yarışmada birinciye 20, ikinciye 15, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Mansiyon almaya hak kazanan 3 eser için ödül 5'er bin lira olacak. Ödül alan eser, birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmışsa ödül miktarı aralarında eşit olarak bölünecek.' bilgisi verildi.

Yarışmacıların, Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü Halkla İlişkiler Birimine başvurabileceği ve eserlerini 28 Nisan mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerektiği kaydedildi.

Sonuçların 3 Temmuz'da Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinden açıklanacağı belirtilen açıklamada, ödül töreninin de 11 Temmuz'da gerçekleştirileceği bildirildi.
Kaynak: AA