Üniversite Öğrencileri Şehitler İçin Mevlit Okuttu

Kastamonu'da üniversite öğrencileri tarafından İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarındakiler başta olmak üzere bütün şehitler için mevlit okutuldu.

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri tarafından Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nde düzenlenen mevlit programında, terör saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Mücahit Furkan Şeker, 10 Aralık İstanbul, 17 Aralık Kayseri başta olmak üzere bütün şehitler için mevlit ve Kur'an okunması amacıyla program organize ettiklerini belirtti. Şehitlere minnet borçları olduğunu vurgulayan Şeker, 'Milletimizin varlığı, devletimizin bekası için kendi canlarını bizlere armağan ettiler. Onları rahmetle yad ediyoruz.' dedi.

Şeker, öğrencisinden esnafına, bürokratından siyasetçisine toplumun her kesimiyle terörü lanetlediklerini kaydederek, şunları söyledi:

'Şehitlerimize ve kolluk kuvvetlerimize her zaman sahip çıktık. Bugünden sonra da Türk milleti büyük birliktelikle bu güzel ülkeyi koruyacaktır. Değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Hiçbir şekilde fırsat verilmeyecektir. Millet olarak dik durmalıyız. Türk milleti yılmaz. Vakit fedakarlık vaktidir. Gençler olarak bizler atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız.'

Mevlit programına, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA