TOBB, GS1 Avrupa'nın Yönetim Kuruluna Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) iştiraki GS1 Türkiye Vakfı, barkod başta olmak üzere ürün alışverişini izlemeye yönelik farklı standartlar ve çözümler geliştirmek üzere kurulan ve 170 ülkede 2 milyona yakın işletme ile çalışan uluslararası organizasyon GS1 Avrupa Bölgesi Yönetim Kuruluna seçildi. Paris’te yapılan seçimlerde 47 üye ülke oy kullandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen GS1 Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulu seçiminde 12 kişilik yönetim kuruluna 7 üyenin seçimi için GS1 Avrupa Bölgesi’nde faaliyet gösteren 47 üye ülke oy kullandı. Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Danimarka’yı geride bırakan Türkiye’nin temsilcisi TOBB-GS1 Türkiye Vakfı, 2 yıllığına GS1 Avrupa Yönetim Kuruluna seçildi.

GS1, ürünlerin üzerine basılan barkod başta olmak üzere ürünleri, firmaları, taşıma birimlerini belirlemeye ve tedarik zinciri üzerindeki ürün alışverişini izlemeye yönelik farklı standartlar ve çözümler geliştiriyor. Hızlı tüketim malları, sağlık, taze gıda, ulaştırma ve lojistik sektörlerinin yanı sıra, savunma, ağır sanayi gibi farklı sektörlere de tanımlama, kaydetme ve izlemeye yönelik çözümler sunuyor. GS1 organizasyonu; 112 ülkede faaliyet gösteren üye organizasyonlar kanalıyla tedarik zincirinin daha etkili ve verimli bir şekilde işletilebilmesine hizmet eden uluslararası bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.

GS1 sistemi bugün itibariyle 170’den fazla ülkede 2 milyona yakın işletme tarafından etkin tedarik zinciri yönetiminin en önemli bileşeni olarak kullanılıyor. Organizasyonun temsilcisi olarak GS1 sisteminin Türkiye’de uygulanması ve yaygınlaştırılması yönünde faaliyetlerde bulunan TOBB-GS1 Türkiye Vakfı, 1988 yılından bu yana hizmet veriyor.
Kaynak: İHA